Svenska Mionix är mest kända för sina gamingmöss men har sakta men säkert börjat bredda sitt utbud. Ett av de senaste tillskotten heter Nash 20 och är ett gamingheadset som lockar med stilren design, hög byggkvalité och ett bra ljud. Sammantaget en riktigt välavvägd modell att börja sin headsetsatsning med.
Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse och det med ett nytillskott från tillverkaren Mionix. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är intressantast idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även Mionix Nash 20 finns representerad. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt senaste tillskott i guiden.
Mionix Nash 20
Mionix har funnits ett bra tag på marknaden nu och levererat gamingprodukter som möss, tangentbord och musmattor. Deras senaste produkttillskott befinner sig för deras del i en helt ny produktkategori, nämligen headset. Mionix fokuserar på en stilren och avskalad skandinavisk design för den som inte nödvändigtvis vill ha starka färger och lysdioder.
Precist och balanserat ljud men saknar det lilla extra
Mionix har tagit en annan inriktning än vad många andra tillverkare gör när det vankas gaming. Här ligger inte fokus på tung bas och explosivt ljud utan istället ett väl balanserat och precist ljud. Diskanten och mellanregistret håller en mycket bra nivå och rivaliserar ibland de betydligt dyrare modellerna vi har testat och håller fortfarande kvar en bas med lite punch i. Det vi saknar är däremot en del djupbas som hade gjort upplevelsen ännu bättre och mer engagerande.
Mikrofonen håller en bra ljudkvalité men volymen är något låg. Det är trots volymen en av de bättre mikrofonerna vi har testat där många andra tillverkare har modeller där mikrofonen lider av mycket brus, är dåligt jordade och håller en allmänt dålig kvalité. Risken är dock att man pga av den låga volymen tvingas aktivera mikrofonboost i mjukvara vilket är något man helst vill undvika.
Tuff konkurrens på marknaden
Kikar vi närmare på byggkvalitén så känns plasten mycket bra och den gummerade ytan känns bra att hålla, vi kan även konstatera att det inte uppstår något knakande eller knarrande vid rörelser så Nash 20 är riktigt gedigen. Komforten är mycket bra och både huvudbandet och muffarna är bestyckade med memoryfoam för maximal komfort vilket märks när man har haft på sig lurarna ett tag och låtit dom anpassat sig mot ditt huvud. Vikten är relativt låg och borde inte vara något problem för de där extra långa sessionerna.
För att sammanfatta Mionix Nash 20 så är det ett imponerande headset med god komfort och ett bra ljud men som tyvärr ligger i en prisklass med stenhård konkurrens. Det börjar nästan bli lite tjatigt men Qpads QH-90 och Kingstons HyperX Cloud finns för någon hundralapp mindre och är svåra att konkurrera ut. Däremot är Nash 20 ett riktigt bra alternativ för den som söker ett mer överlag balanserat ljud.
“Mionix Nash 20 är ett mycket bekvämt och stilrent headset som lägger fokus på en bra diskant och ett tydligt mellanregister. Det finns en ovanligt stor ljudbild som är perfekt för spel där man vill precisera vart ljud kommer ifrån och som samtidigt ger en behaglig upplevelse vid musiklyssnande. Det vi kan sakna är en mer djupgående bas, hade detta funnits hade Nash 20 landat i absoluta toppen på vår lista. Mikrofonen har tyvärr lite låg volym men tar upp ljud bra. Det är tuff konkurrens i denna prisklassen – framförallt från Kingston HyperX Cloud och Qpad QH-90 men Nash 20 är utan tvekan ett alternativ att ha i åtanke.” – Svenska Headset-guiden 2014-10-03
Lägstapris på prisjakt.se:
Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden
Prisbilden för de testade modellerna i guiden har inte ändrats nämnvärt sedan vår senaste uppdatering och våra testade modeller håller sig mer eller mindre på samma nivå. Mönstret med Qpads QH-90 och Kingstons HyperX Cloud håller i sig, där dom ofta dyker ner runt 600 – 700 kronor och blir ett ännu bättre köp än vad de redan var. I övrigt så är våra utmärkelser och rekommendationer oförändrade sedan vår senaste uppdatering.
Läs mer i Svenska headsetguiden
Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.
Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!