Mixed Reality-headsetet Lenovo Explorer överraskar oss positivt på IFA 2017

Lenovo visar upp Microsoft-baserad mixed reality-lösning.

0

Allt fler aktörer rör sig in på marknaden för virtuell verklighet och dylikt, under IFA 2017 testade vi Lenovo Explorer som är ett någorlunda budgetvänligt mixed reality-headset.

Virtuell verklighet, förstärkt verklighet och allt vad det heter blir alltmer vanligt, nu har Lenovo visat upp sitt mixed reality-headset vid namn Explorer som bygger på Microsofts senaste lösning.

Lenovo Explorer består av själva headsetet som enkelt går att fälla upp om man behöver ta en titt på sin omgivning i verkligheten, skärmen som headsetet är utrustad med har en upplösning på 2 880 x 1 440 pixlar och uppdateringsfrekvensen ligger på 90 Hertz (Hz) och ett 110 graders synfält.

Explorers handkontroller har en liknande utformning som de handkontroller som finns till HTC Vive, Lenovos lösning har dock kameror monterade på handkontrollernas framsida vilket resulterar i att användare inte behöver sätta upp sensorer eller dylikt runt om i det rum där Explorer ska användas.

Lenovo Explorer kommer att dyka upp på marknaden inom en snar framtid och riktpriset kommer att landa på cirka 4 500 kronor och då ingår även handkontrollerna, alltså allt man behöver för att komma igång och använda headsetet fullt ut.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments