Nu bör det inte vara långt kvar tills AM4-plattformen och Ryzen lanseras och flera kylartillverkare erbjuder nu en gratis monteringssats för den nya sockeln.

Om det vankas AM4-bygge inom snar framtid så kan många glädja sig med att flertalet tillverkare av processorkylare nu erbjuder gratis monteringssatser för AMD:s nya plattform.

AM4-stöd från flera tillverkare

I skrivande stund så är det fyra tillverkare som gått ut med att man tänker erbjuda detta för användare som planerar att bygga på AM4, men nödvändigtvis inte vill köpa en ny processorkylare samtidigt.

Tyska be quiet! kommer att erbjuda ett gratis monteringskit för AM4 för kunder som kan visa upp ett köpbevis på en be quiet!-kylare samt ett AM4-moderkort. Erbjudandet gäller kylarna Dark Rock 3, Dark Rock Pro 3, Dark Rock TF, Shadow Rock 2 samt Shadow Rock Slim. Även företagets slutna vattenkylare som går under namnet Silent Loop inkluderas i erbjudandet.

Tillverkaren Phanteks vill inte vara sämre och erbjuder samma deal för sina kunder. Kan man presentera ett inköpsbevis på en Phanteks-kylare samt ett AM4-moderkort eller en AM4 CPU så erbjuder företaget en gratis monteringssats för den nya sockeln.

Phanteks monteringskit för AM4

Även väletablerade Noctua erbjuder ett gratis monteringskit. Detta har Noctua haft som standard sedan 2005. Detta innebär att i princip alla Noctua-kylare från och med 2005 och framåt blir kompatibla med AM4-plattformen. De kylare som inte kommer att kunna användas med det nya monteringskitet är NH-L9i samt NH-L9a.

Även här krävs det att man kan visa upp ett köpbevis på sin Noctua-kylare samt ett AM4-moderkort eller processor.

Cryorig hakar på tåget och ger samma erbjudande till sina kunder. Kan man visa upp ett köpbevis eller serienummer på sin Cryorig-kylare samt en AM4 processor eller moderkort så kommer företaget att stå för en ny monteringssats.

Det är glädjande att se så många tillverkare vara måna om sina kunder och går ut med dessa erbjudanden. Förhoppningsvis kommer vi få se flera tillverkare komma med liknande erbjudanden så att övergången till AM4 blir så smärtfri som möjligt för datorbyggare som planerar att uppgradera.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments