Marknaden för mekaniska speltangentbord lockar många aktörer som annars inte över huvud taget förknippas med produktkategorin, och nu hoppar även Taiwanesiska MSI på tåget. Tillverkaren har nu visat upp CK-serien med enkel, stilren layout samt det bakgrundsbelysta GK-601 för datorspelare.

MSI är inte först med att expandera ett utbud som huvudsakligen består av interna datorkomponenter och bärbara datorer för att innefatta även speltillbehör, och inte minst mekaniska tangentbord. Ett exempel är Gigabyte, som förra året lanserade sitt första mekaniska tangentbord Osmium i tillbehörsserien Aivia.

GK601

MSIs svar börjar med flaggskeppet GK-601, med en enkel design i svart och gult. Samtliga tangenter använder sig av Cherry MX Red-brytare, med ett linjärt motstånd och aktiveringskraft på 45 gram, och är bakgrundsbelysta med gula lysdioder vars ljusstyrka kan regleras i fyra steg. Tangenterna i WASD-klustret kan bytas ut mot gula, gummerade varianter för ökad friktion. Det finns även en inbyggd USB-hub med två portar samt passthrough för ljud i form av två 3,5 millimeters ljudpluggar. MSI lägger särskild vikt på att alla brytare och anslutningar är guldplaterade i 18 karat.

Med hjälp av en funktionstangent kan användaren byta mellanmakroprofiler och aktivera makron och mediafunktioner, samt deaktivera Windows-tangenten. Tangentbordet har 128 kilobyte inbyggt minne för att lagra makron, som kan programmeras i medföljande mjukvara. Det finns även stöd för full N-key rollover över USB. Att döma av tangentbordets layout, portutbud och mjukvara verkar MSI ha använt sig av en OEM-design från Ione, mer precist samma som används i Qpad MK-85 och Tesoro Durandal Ultimate G1NL. Detta är dock inte bekräftat av MSI.

CKseries

Utöver GK-601 visar MSI upp vad som kallas CK Series, som i dagsläget endast utgörs av en Cherry MX Red-baserad modell vars fullständiga namn ännu inte delgivits. Här satsar MSI på en lite enklare design i svart och blått, och modellen saknar helt bakgrundsbelysning, makrohantering och mjukvara. Det finns dock mediafunktionalitet genom en funktionstangent. CK-serien har full N-key rollover över PS/2-anslutning, och använder man den medföljande USB-adaptern är det istället högst 6 simultana knapptryckningar som kan registreras.

Det finns ännu ingen information om pris eller tillgänglighet för någon av modellerna, men mer information bör dyka upp inom de närmsta veckorna.

Källa: MSI


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments