ASUS Transformer är en av få surfplattor som fått närmast enbart positiva kommentarer, just för att den vid behov kan kopplas samman med ett tangentbord och används som en mer produktiv produkt i form av bärbar dator. Vi tar oss en närmare titt på en högupplöst version – Infinity.
Det ser ut som att högre upplösningar äntligen är på gång på alla fronter, och det är därför vi gillar produkter som ASUS Transformer Pad Infinity. Den egenskap som gör att surfplattan står ut från mängden är den höga upplösningen på 1 920 x 1 200, på dess 10,1-tumsskärm. Man har med Infinity även rättat till en del av de fel som återfinns i deras Transformer Prime.
Specifikationer ASUS Transformer Pad Infinity 700:
- Android 4.0, Ice Cream Sandwich
- 10,1-tumsskärm, Super IPS+, WUXGA (1 920 x 1 200)
- Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960/MSM8260A, två “Krait” kärnor 1,5 GHz
eller
NVIDIA Tegra 3, fyra kärnor 1,5 GHz - 1 GB RAM
- 16/32/64 GB inbyggt minne
- 8MP-kamera på baksidan F/2.2 bländare
- 1,3MP-kamera på framsidan för videochat
- Batteritid på 10 timmar, 16 timmar med dockningsstationen/tangentbordet
- 8,5 mm i profil
- 586 gram
- Färg: “Ametist Grå” och “Champagne Guld”
Transformer Prime har haft problem med mottagningen av trådlösa nätverk, och ASUS har tvingats ta bort GPS från de officiella specifikationerna. Detta beror på att baksidan var helt i metall, men med Infinity har de lagt till en plastlist högst upp på surfplattan vilket ska rätta till det och GPS återvänder som officiell specifikation med Infinity. ASUS Transformer Pad Infinity väntas anlända i april, och priset ska ligga på rätt saftiga 6 000 – 8 000 kronor (599 – 799 dollar) beroende på kapaciteten i det inbyggda lagringsminnet.
Under vår korta handpåläggning var det en fröjd att se den nya högupplösta bildpanelen på nära håll för första gången. Vi spelade upp ett par högupplösta videoklipp och det var helt klart imponerande att se detta på en så pass liten skärmpanel med den höga pixeldensiteten av 224 pixlar per tum. Tyvärr hade vi inte möjlighet att utforska den högupplösta panelen under någon längre tidsperiod men helt klart ser vi fram emot att kika närmare på Transformer Pad Infinity och dess högupplösta panel.
Det har varit förvirring kring processorn, och den kommer utrustad med både NVIDIA Tegra 3 och Qualcomm MSM8960 beroende på marknad. Enligt uppgifter till NordicHardware kommer de troligtvis dyka upp svenska versioner med Qualcomm MSM8960, och därmed få stöd för LTE/4G, medan Tegra 3 främst kommer användas i WiFi-versioner från företaget. Det är även möjligt att vi får se svenska modeller med Qualcomm MSM8260A, vilket är en exakt likadan krets som MSM8960 förutom att vi här får nöja oss med 3G-modem.
6-8000 kronor? 😮 Bara jag som tycker det är för saftigt?
GPS missen måste man ju säga var ganska allvarlig ändå, konstigt hur man kunde missat en sådan sak innan lansering på marknaden.
Har funderat på denna om den släpps med Tegra 3 och 3G, för det fattas kraft och upplösning på min tab 10.1.
Men vid 5500kr där går smärtgränsen 😕
Den kommer inte att släppas med Tegra 3 och 3G tyvärr, det är bara WiFi som får Tegra 3 då Nvidia inte har bakat in något modem i sin Tegra 3 SoC.
Men i ärlighetens namn tror jag att Snapdragon S4 blir en bättre krets på närmast alla områden. Den mindre tillverkningstekniken och effektivare arkitekturen bör piska de extra kärnorna i Tegra 3 i de flesta användningsscenario.
Verkar vara en trevlig surfplatta. Vi får hoppas på att den kommer snabbt ut på den Nordiska marknaden, och att man faktiskt kan kjøpa den också. Tillgången på Prime har ju vart katastrofalt dålig… Jag har fortfarande inte lyckats bestille en på komplett.
Tycker detta är ett riktigt spännande alternativ med snapdragon. 28 nm med asynkron cpuhantering kommer ge en relativt sett låg strömförbrukning. 1920×1200 är också trevligt både för jobb och film 🙂
Transformer serien är lockande, inte minst med Tegra 3. Där finner man nya användningsområden! Att den inte skulle stöda 3g är inget problem. De som köper plattorna använder smartphonen för att dela vidare.. ser bara det som ett problem att ha 3g inbakat i alla sina prylar (ett ytterligare moment att säkra mot stöld[försäkring]).
Inbyggt modem, det beror så klart vad man ska använda plattan till.
Om den ska vara konstant uppkopplad tex.
Även positionerings och navigerings tjänsterna fungerar bättre med modem, inomhus och i tunnlar mm.
Plattorna är suveräna som navigator och sjökort för dom som inte tänkt på det 🙂