Elon Musk har börjat bygga hype för en ny uppsättning Starlink-hårdvara. Denna ska bära en mycket lägre prislapp och vara tillräckligt bärbar för att få plats i en ryggsäck enligt Musk.

Elon Musk har nu bekräftat att de bilder som spridits på tidigare okänd Starlink-hårdvara är äkta. Via plattformen X har Musk nu börjar dela bilder och information om vad företaget har på ingång. Enligt Musk ska det röra sig om en hårdvaruuppsättning som är liten och kompakt nog att tas med i princip överallt och i vanlig Musk-manér menar han att den kommer “förändra världen”.

Hur som helst rör det sig om en slags miniatyrversion av en parabolantenn som även har en inbyggd router. En av bilderna Musk delade visar att riggen lyckats nå en hastighet på 100 Mbps med en ytterst låg svarstid på endast 23 millisekunder. Jag som sitter på 5G-bredband kanske 100 meter ifrån närmaste mast får en svarstid på 15 millisekunder.

Enligt Musk kommer hårdvaran vara hälften så dyr som standardriggen. Något som skulle kunna innebära en prislapp på omkring 3 000 kronor plus abonnemangskostnaden på 559 kronor i månaden. Enligt Musk ska den nya hårdvaran sjösättas “inom de kommande månaderna”. Förmodligen någon gång mellan juli och september alltså.