Den omättligt populära streamingtjänsten Netflix får nu en ny, efterlängtat funktion. Användare kan nu titta på serier och film offline.

Länge har användare av Netflix frågat efter funktionen som ger möjligheten att se på filmer och serier utan en aktiv uppkoppling. Företaget har tidigare kommenterat detta och sagt att det inte är något som streamingtjänsten vill fokusera på. Dock har deras inställning ändrats.

Till början är det endast användare som nyttjar tjänsten via Ios eller Android som kan ladda ner videos för att titta på senare offline. Men är det nog ingen som skulle bli förvånad om denna funktionalitet dyker upp för datorer senare.

Offline-tittande är något som kan underlätta för många. Så att Netflix till slut valde att möta användarnas begäran var nog mer eller mindre ofrånkomligt. Att ha chansen att spara avsnitt av sin favoritserie till senare är något som till exempel folk på resande fot uppskattar. Nätverksuppkopplingar på flyg och tåg är allt annat än stabila och kommer inte sällan med tydliga databegränsningar.

Originalinnehåll från Netflix får förtur

Netflix egna Originals-serier och filmer går att se offline, men även annat material
Netflix egna Originals-serier och filmer går att se offline, men även annat material

Än så länge är det främst Netflix egna filmer och serier som finns tillgängliga för offline-tittande. Samt en handfull annat innehåll. Förhoppningsvis så utökas detta utbud med tiden. Detta kommer dock med all säkerhet bli en långsam process då rättighetsupphavare ofta har rädslor för att låta användare spara TV- och filmer lokalt, om än under begränsad tid.

Några av de serier och filmer som finns tillgängliga är Narcos, Black Mirror, The Office, 30 Rock, Minions med flera.

Chansen att använda den nya funktionen ska finnas med i den senaste uppdateringen för appen. Om inte så bör det dyka upp en uppdatering inom kort som lägger till chansen för offline-läge.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments