Computex-mässan var proppfylld med DDR4-moduler och Intel X99-baserade moderkort men bara en tillverkare trotsade Intels publiceringsförbud. Adata visade upp sina kommande 2 800 megahertz DDR4-moduler tillsammans med Intels nya entusiastplattform LGA 2011-3 och Haswell-E.

Adata pratade inte om några detaljer kring sitt demosystem i montern på Computex 2014 och hade faktiskt släckt ner sin maskin när NordicHardware kom på besök. Enligt representanter hade Intel tvingat minnestillverkaren att stänga av maskinen men efter lite övertalning gjorde Adata ett undantag och kickade igång systemet som drev fyra minnesmoduler vid 2 746 megahertz och 14-14-14-36-CRT2 latenser.

Moderkortet var tillverkat av Asrock och baserat på Intels X99-styrkrets medan processorn hämtas ur Intels kommande Haswell-E familj där vi kommer få se modeller med upp till 8 kärnor och 16 trådar samt stöd för fyrkanaliga minneskonfigurationer.

Intel har ännu inte avslöjat ett exakt lanseringsdatum för Haswell-E och sin nya entusiastplattform men allt pekar på att den första DDR4-plattformen dyker upp efter sommaren i september månad.

adata_ddr4_2

adata_ddr4_3

adata_ddr4_4

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid