Asrock G10 ska enligt Asrock själva vara en av de snabbaste trådlösa routerarna på marknaden. Med fokus på strikt trafikprioritering för gaming ska spelare inte behöva bekymra sig om övrig nätverksbelastning hemma när det är dags att spela och som bonus till G10 inkluderar Asrock sin egna Chromecast liknande lösning.

När vi kikar in hos Asrock på Computex 2015 så kan vi inte låta bli att stanna till vid G10 då dess specifikationer är minst sagt lockande men det är inte bara det som gör G10 till en intressant och annorlunda router. G10 är den första trådlösa routern vi stött på som erbjuder en Chromecast liknande lösning med en inkluderad HDMI-dongel.

Asrock G10 använder en nätverksprioritering som är konfigurerad som standard att prioritera spel framför andra aktiviteter så som nedladdningar eller videoströmmar, allt för att spelaren ska få så bra responstid som möjligt och inte uppleva något lagg.

Annons

Med 8 stycken inbyggda antenner är G10 kapabel till 1 733 gigabit per sekund över 5 gigahertz bandet och 800 gigabit per sekundöver 2,4 gigahertz. Som vanligt är det endast teoretiska siffror men vi måste säga att på papper så ser det riktigt bra ut. Det som däremot gör G10 ganska speciell är att i ovankant finns en HDMI-dongel som kan anslutas till vilken TV eller skärm som helst för en Chromecast liknande upplevelse. För detta har Asrock utvecklat en applikation som gör det enkelt att dela media från mobila enheter till din TV. HDMI-dongeln kan även användas som en liten portabel accesspunkt om man ansluter en Ethernet-kabeln till den.

I G10 har Asrock implementerat stöd för den senaste MIMO-tekniken (Multiple Input Multiple Output), MU-MIMO (Multi User-Multiple Input Multiple Output) som innebär att flera användare kan nyttja flera in- och utgående trådlösa strömmar samtidigt och på så sätt optimera den trådlösa prestandan och hastigheten. Detta kräver dock stöd även från klientsidan, dvs. Den enhet som ansluter till routern måste ha stöd för MU-MIMO

Vi är dock inte helt överens med Asrock om designen men de verkar vara övertygade om att Falu-rödfärg är årets kulör när det gäller gamingprodukter.

Läs mer från Computex 2015

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid