Asus fräschar upp Zenbook-serien med modellerna 13, 14 & 15

Zenbook moderniseras ytterligare

1

Asus visade under IFA 2018 upp tre nya modeller som ingår i tillverkarens Zenbook-serie, dessa går under namnen Zenbook 13, 14 samt 15 och har fått ett ordentligt ansiktslyft jämfört med föregående modeller.

När NordicHardwares redaktion under sommaren gick i tankarna att införskaffa nya arbetsdatorer så kastades ett par ögon på Asus Zenbook-serie. Dock fick vi känslan att de nuvarande modellerna var ganska förlegade och under IFA 2018 fick vi svar på varför.

Asus har gett Zenbook-serien ett ordentligt ansiktslyft med de nya modellerna. Kikar vi på Zenbook 13 som likt namnet indikerar är en modell med en 13 tum stor skärm ser vi att hela 95 procent av datorns lock består av skärmen. Även musplattorna hos Zenbook 13 och 14 har fått en unik egenskap för att hantera den kompakta storlekens restriktioner för tangentborden.

Hos de två minsta modellerna har musplattorna fått en speciell funktion i form av en inbyggd knapp i det övre högra hörnet. Trycker användaren på denna dyker det upp en sifferplatta på musplattorna. En smart lösning då de två mindre modellerna inte har plats för en fysisk sifferplatta likt sitt största syskon.

Hårdvarumässigt är det Intels åttonde generations Core-processorer för bärbart bruk som ligger i fokus hos samtliga modeller. Mängden internminne startar vid 4 gigabyte (GB) och sträcker sig sedan uppåt beroende på vilken prisklass det rör sig om och lagringen kommer i form av SSD-diskar.

Skärmarna hos samtliga modeller kommer med en 1080p-upplösning. Zenbook 15 med sin 15,6 tum stora skärm går även att få i 4K-upplösning, dock endast i sitt toppspecificerade utförande. Asus har även haft stenkoll på att bärbara datorer måste vara just bärbara. Zenbook 13 kommer med en totalvikt på endast 1,09 kilo och Zenbook 15 väger in på endast 1,59 kilo.

Sett till anslutningar runtom modellerna hittar vi vanliga USB A-portar, USB C, HDMI och även microSD-läsare. Hos den största modellen ökar kortläsaren till en fullfjädrar SD-kortläsare.

Zenbook

Prislapparna för de nya Zenbook-modellerna börjar runt 9 000 kronor för Zenbook 13 med 4 GB internminne. Därefter stiger priset om användare vill uppgradera till mer internminne eller till en av de större skärmmodellerna. Klart står i alla fall att Asus satsat rejält på sina nya Zenbook-modeller och lyckats krympa formatet jämfört med tidigare modeller och gett serien i sig ett väl förtjänat ansiktslyft.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nils Nordmark Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nils Nordmark
Gäst
Nils Nordmark

Hur ser det ut med grafikkort på dessa? Ser framemot nästa version av MX-serien eller en strömsnål variant av Turing-korten