Kabelfria nätaggregat och vita chassin hos Be Quiet på Computex 2017

Tystare aggregat och vita chassin på mässgolvet

0

Be Quiet ställer ut nya chassin, kylare och nätaggregat, bland annat nya Pure Power 11 vars insida helt rensats från kablar för bättre luftflöde.

Nätaggregatsserien Pure Power får en makeover på Computex 2017, med introduktionen av Be Quiet Pure Power 11. I den senaste upplagan har Be Quiet helt gjort sig av med alla interna kablar i aggregatet. Alla komponenter använder endast ytmonterad koppling till det underliggande kretskortet.

Be Quiet menar att man gjort detta av samma anledning som en prydlig kabeldragning i ett datorchassi. Färre lösa kablar innebär mindre motstånd för luftflödet, och därmed bättre kylning och lägre ljudnivå. Pure Power 11 lanseras i oktober, med 50 watt högre effekt än motsvarande effektnivåer hos Pure Power 10. Det medför ett något högre pris för motsvarande modell, men Be Quiet menar att kostnaden per watt är oförändrad.

SFX Power L

Bredvid Pure Power 11 presenteras även en ny SFX-L-modell för kompakta system. Aggregatet är nära besläktat med det tidigare SFX Power, men använder det något större SFX-L-formatet som tillåter en större fläkt på 120 millimeter, och därmed tystare drift.

Dark Base Pro 900 i vitt utförande

Till sist skyltar företaget även med en begränsad vit utgåva av flaggskeppschassit Dark Base Pro 900. Den vita varianten kommer tillverkas i endast 2 000 exemplar, och lanseras i oktober med en prissättning på ett par hundralappar mer än den svarta varianten, som i skrivande stund kostar cirka 2 300 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid