Förra året lanserade kylningsaktören Be Quiet sitt första chassi, Silent Base 800, en riktig bjässe med fokus på låg ljudnivå som fick ett bra betyg när det trillade in i vårt testlabb. Nu får vi kika närmare på dess lite mindre syskon, Silent Base 600, som bland annat för med sig ett nydesignat chassifönster.

Be Quiet fick bra genomslag med Silent Base 800, men alla är inte nödvändigtvis ute efter ett chassi i den storleksklassen. Därför breddar aktören nu sitt sortiment med en lite mindre variant som bygger vidare på samma designmantra och samma fokus på låg ljudnivå.

Silent Base 600 är fortfarande ett ATX-chassi, men ungefär fem centimeter lägre med bibehållen bredd och djup. Det finns tre 5,25-tumsplatser och hårddiskburarna är löstagbara för att kunna frigöra mer utrymme för luftflöde på insidan. Andra nyheter inkluderar vinklade ventiler i taket för att leda bort både luft och ljudvågor mer effektivt, en fläktkontroller i fronten och ett ljuddämpande chassifönster.

Det nya chassit bör dyka upp på marknaden i september, då med en prislapp på 1 100 kronor utan fönster respektive 1 300 kronor med fönster.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid