D-Link fortsätter att satsa på nätverkskameror och under elektronikmässan CES passade företaget på att visa upp två nya modeller som berikats med ljudaktivering. Vilket betyder att det inte kommer behövas rörelse för att skicka ett varningsmeddelande eller sätta igång videoinspelningen.

Nätverksföretaget D-Link lanserar nya nätverkskameror under CES, Cloud Camera 1050 och 1150 där den senare modellen är storebror och kommer kosta runt 900 kronor i butik. Bland funktionerna hittas bland annat mörkerseende och ljudaktivering. 1050 är en lite bantad version som inte har mörkerseende och förmågan att läsa av rörelser i mörker som storebror har.

En nyhet i de nya kamerorna är ljudaktivering, vid uppfattade ljud påbörjar kamerorna inspelning, alternativt skickar ett mail om att kameran aktiverats. Detta skulle man kunna ha nytta av i sommarstugan eller varför inte som babywatch. Kamerorna kan styras genom molnet med My D-Link Cloudservice eller genom Ios / Android appar i mobilen eller surfplattan.

Kamerorna har även repeaterfunktion inbyggt så att man förstärker signalen i nätverket och utökar nätverkets räckvidd. Upplösningen är däremot något begränsad och ligger på 640 x 480 pixlar. De nya kamerorna lanseras i februari i nordamerika och när lanseringen sker i norden är ännu oklart.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid