EVGA är främst kända för sina moderkort och grafikkort, men har i år skymtat sina planer att bredda verksamheten även till kringutrustning. Föga förvånande är det gaming som står i fokus, och på plats i Taipei kikar vi på företagets nya spelmöss och tangentbord.

Gamingtillbehör är en riktigt het produktkategori idag, inte minst i samband med att de mekaniska tangentborden har fått en renässans för just datorspel. Fler företag ställer därför upp med nya produkter, och i år har vi fått se ingen mindre än den välkända grafik- och moderkortstillverkaren EVGA ge sig in i leken.

Vi börjar med att kika på företagets gamingmus, Torq X10, som vi tidigare skymtat på CES i januari. Musen har en ambidextruös design för att kunna användas både med höger och vänster hand, och dess form kan justeras med ett reglage i den bakre delen. Det går även att justera musens vikt efter preferens.

Annons

Vad som däremot är en helt ny bekantskap är ett ännu namnlöst tangentbord, givetvis med mekaniska brytare. Ett av paradnumren är en inbyggd LCD-panel för att visa diverse spelinformation, och möjligheten att skapa och ändra olika tangentbordsprofiler i EVGA:s mjukvara.

Musen Torq X10 är redan lanserad på den amerikanska marknaden och bör inom kort även hitta till den nordiska. Tangentbordet är dock fortfarande på ritbordet, men vi räknar med att få se det i butik någon gång mot slutet av årets fjärde kvartal.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid