Ultra HD har knappt hunnit få något större genomslag på marknaden ännu, men de stora TV-tillverkarna filar redan på nästa stora upplösningsstandard. Vi tar plats i Samsungs monter på CES och kikar på en närmast absurt högupplöst 8K-TV i prototypform.

Förutom priset är förmodligen den största käppen i hjulet för utbredningen av 4K-standarden bristen på tillgänligt material i så pass hög upplösning. Och om 4K är svårt att hitta material till så är nästa stora standard, 8K, betydligt värre. I sin monter på CES visar Samsung nu upp en koncept-TV på 98 tum med den högupplösta standarden.

Vi kan på rak arm säga att vi har väldigt lite att invända när det kommer till bildkvalitet. Med den enorma mängd pixlar som huserar på TV-apparatens yta upplever vi vad vi närmast kan beskriva som en 3D-effekt, där den detaljrika bilden blir som ett fönster in i materialet.

Föga förvånande finns det väldigt lite information att tillgå om pris och tillgänglighet, men vi bör nog inte räkna med att se ens en tidig variant av den här typen av apparater inom de närmsta fem åren.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid