Taiwan är MSI:s hemmaplan, och på plats hos moderkortstillverkaren på Computex får vi se en rad moderkort för flera olika plattformar. Kanske mest intressant är MSI öppet skymtar nya moderkort för den kommande Haswell-E-plattformen, men även att de är tidigt ute med stöd för nya USB 3.1.

Som en av världens största tillverkare av moderkort har såklart MSI en hel del modeller att visa upp på årets Computex-mässa. Precis som hos konkurrenterna ligger mycket fokus på den nylanserade Z97-styrkretsen till konsumentplattformen, men vi får även syn på en och annan joker i MSI:s monter.

Två intressanta modeller använder sig av Intels kommande X99-styrkrets, ämnad för kommande Haswell-E och dess stöd för DDR4-minne. Vi har redan sett ett X99-moderkort på Computex när vi hälsade på EVGA, men till skillnad från EVGA så är MSI fullt öppna med vad det är för plattform vi kikar på. De nya X99-moderkorten bör dyka upp i samband med Intel Haswell-E under årets tredje kvartal.

En annan intressant detalj är ett Z97-moderkort som utrustats med en Asmedia ASM1142-kontroller som ger stöd för den nya USB 3.1-standarden. Det är i grunden samma standard som nuvarande USB 3.0 med full bakåtkompatibilitet, men med dubblerad maximal bandbredd från 5 gigabit per sekund till 10 gigabit per sekund.

Dock är inte USB 3.1-kretsarna riktigt klara för slutleverans, så moderkorten med den nya standarden bör inte dyka upp i butik förrän i november månad. Fram tills dess kommer MSI sälja en närmast identisk modell som använder en pinkompatibel USB 3.0-krets från Asmedia, så att de snabbt kan byta ut kontrollerkretsarna i fabriken och börja skicka ut de 3.1-kompatibla moderkorten så fort kretsarna är klara.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid