Vi kikar på framtidens OLED-paneler från LG Display

0

Med en del övertalning lyckades vi ta oss in hos LG Display under CES 2019 och kunde lägga ögonen på några av nyheterna som kan komma att dyka upp i framtidens OLED-skärmar och även i några av årets modeller.

Det var inte det lättaste vi gjort, men vi lyckades nästla oss in hos LG Display under CES 2019 för att få en titt på vad som komma skall för OLED-bildskärmar. Mycket av det som visades upp är dessvärre sekretessbelagt, men några godbitar information tog vi med oss från LG Displays utställning på mässan.

Samtliga OLED-baserade TV-apparater som finns på marknaden idag bygger på paneler från just LG Display och tillverkaren visade under CES upp ett smakprov på deras nya styrning som återfinns i årets modeller. Mer specifikt handlar det om att responstiden lyckats halveras och ligger nu på 3,5 millisekunder (ms). Något som enligt tillverkaren ska göra TV-apparaterna extra dugliga när det kommer till både sportsändningar och gaming. Detta kan jämföras med den påstådda responstiden på 0,5 ms hos den OLED-baserade Alienware-skärmen vi såg under CES. Däremot tyckte inte LG Displays representanter att en så snabb responstid hos en OLED-panel lät helt realistiskt i dagsläget.

Denna halverade responstid är något som representanterna menar ska finnas hos årets TV-apparater från LG Electronics. Något LG Electronics tydligen inte var helt medvetna om.

Det är inte bara traditionellt TV-tittande som OLED är användbart för om man frågar LG Display. Utöver en konstinstallation där fyra välvda TV-apparater monterats ihop för att skapa en sorts bildskärmsblomma och TV-apparater som även agerar högtalare genom vibrerande bildpaneler visar tillverkaren även upp lampor. Då varje OLED-pixel är sin egen ljuskälla visas det hur tekniken kan användas som ”helt vanlig” belysning. Detta i form av små, tunna OLED-paneler som extraknäcker som ljuskällor för hemmet. Prislappen för dessa kommer dock att bli ganska rejäl.

Som tidigare nämnt fick vi tyvärr inte filma eller prata om allt vi såg inne hos LG Display. Klart står dock att tillverkaren ständigt blickar framåt när det kommer till OLED-tekniken och vad den kan användas till. Är det inte TV-apparater så är det konstverk eller hembelysning.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid