LG har passat på att bygga in Widi-mottagare i alla sina nya Smart TV-apparater. Detta gör det möjligt att inte bara strömma video och ljud trådlöst från en Widi-utrustad dator, man kan även styra densamma med hjälp av TV:ns egen med följande gestfjärrkontroll.

LG har utvecklat en fjärrkontroll som styr företagets TV-apparater med hjälp av gester och rörelser. Genom att integrera en Widi-mottagare i sina TV-apparater har man nu även löst så att en trådlöst ansluten dator kan styras med TV-apparatens fjärrkontroll, likt en gestbaserad mus.

Stödet för Widi fungerade bra det lilla vi han se på mässan där vi bland annat strömmade 1080p video från en trådlöst ansluten LG-ultrabook till en av företagets Smart TV-apparater. Själva fjärrkontrollsimplementeringen fungerade också godkänt, även om vi knappast bjuds på bästa möjliga precision. Det är också lätt att vid ett musklick på fjärrkontrollen röra den någon centimeter och på så sätt flytta muspekaren till fel plats innan klicket aktiveras.

På det stora hela är det däremot spännande att se hur den trådlösa kommunikationen mellan dator och TV förbättras och det lär vara något vi ser mer av inom en snar framtid.


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Allt som kan minska antalet fjärrkontroller/tangentbord med mera i HTPC-soffan är välkommet.