Med Microsoft Hololens och 5G testar vi på att bli rörmokare för en dag

Medans chefen myser på kontoret skickas vi för att göra grovjobbet

0

Med hjälp av Microsoft Hololens och 5G-uppkoppling testar vi på att praoa som rörmokare i Ericssons bås under MWC 2017.

På Mobile World Congress 2017 var vi förbi hos Ericsson där vi fick se hur produkter som Microsoft Hololens kan användas tillsammans med 5G-uppkoppling för att ge mindre erfarna personer dyrbart stöd från experter som befinner sig någon annanstans.

Med hjälp av Microsofts AR-headset och supersnabb 5G-uppkoppling fick vi prova på att vara rörmokare. Tanken bakom Ericssons demo är att man ska kunna få aktiv hjälp på plats från personer som befinner sig på annat håll. En person med minimal erfarenhet om rörmokeri kan då få hjälp av en erfaren rörmokare som sitter vid en dator på kontoret till exempel.

Ritningar och skypevideos direkt i glasögonen

Personen framför datorn kan då tack vare Hololens se vad personen ute i fält ser. Sedan kan personen hemma på kontoret lägga upp till exempel ritningar och instruktioner som sedan dyker upp på skärmarna på Microsoft Hololens.

Annons

Detta är något som Ericsson då hoppas kunna applicera till annat än bara rörmokeri. Även i medicinska situationer kan detta vara en lösning som tack vare 5G-uppkopplingen kan låta specialister assistera i en operationssal eller dylikt utan att behöva vara närvarande på plats.

MWC 2017

Fler artiklar från MWC 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid