Asus Fonepad är vad vi vill kalla telefonplatta, en surfplatta som du kan använda för att ringa med. Med rötter i Google-plattan Nexus 7 är det en budgetmodell på 7 tum som trots sin samtalsfunktion och 3G-stöd får en prislapp på förhållandevis låga 2 000 till 2 200 kronor.

Föga oväntat lanserade Asus en 7-tums surfplatta med samtalsfunktion under MWC i Barcelona. Fonepad blev också det slutgiltiga namnet på plattan som tidigare cirkulerat i media. Skärmen har en upplösning 1 280 x 800 pixlar och är av IPS-modell. Under det aluminiumliknande plastskalet hittar vi en Intel Atom Z2420 processor på 1,2 gigahertz, 1 gigabyte interminne, 16 gigabyte lagringsutrymme och plats för både MicroSD-kort och Micro-SIM med stöd för Turbo-3G.

Surfplattan har ett batteri på 4 270 milliamperetimmar och ska enligt Asus klara av videouppspelning i 9,8 timmar, vilket får anses som klart godkänt. Fonepad mäter 10,4 millimeter i profil och har en vilt på 340 gram.

Det som är klart mest intressant med Fonepad förutom dess samtalsfunktion är prislappen. Blott 219 euro, motsvarande runt 2 000 kronor i svenska butiker landar priset på. Då får man i den svenska modellen klara sig utan den 3-megapixelkamera som finns i 8 gigabytemodellen men istället bjuds vi på det dubbla lagringsutrymmet på 16 gigabyte.

Asus Fonepad kan onekligen bli en intressant lösning för de som vill kombinera surfplatta och telefon utan att betala en hör premie för detta.


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LadyUT_lolgästChrillwq Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Chrillwq
Gäst
Chrillwq

hahaha det där ser så sjuukt dumt ut på bilden haha

gäst
Gäst
gäst

”får en prislapp på förhållandevis låga 2 000 till 2 2000 kronor.”

Det senare tyckte iaf jag lät som en tämligen dyr historia 😉

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Chrillwq”]hahaha det där ser så sjuukt dumt ut på bilden haha[/quote]
Håller med, skulle själv ha valt o använda någon sorts headset för att slippa se dum ut på bild.

Lady
Medlem
Lady

Och folk klagade på N-gage när den väl kom. Elefantöron, yeah right 🙂