Padfone Infinity är Asus senaste hybridtelefon som med en handvändning kan byta roll till fullstor surfplatta. Padfone Infinity kommer med en ny kraftfullare Snapdragon 600-processor, en 5-tums 1080p-skärm samt en tillhörande dockningstation med 10,1-tums 1080p-skärm.

När Asus lanserade sin Padfone Infinity under Mobile World Congress 2013 var det med upplösning i fokus. Både telefon och surfplatta har numera en fullhd-upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar och skärmen på telefonen har nu växt ytterligare, från 4,7 tum i Padfone 2 till 5 tum i Padfone Infinity. Ljusstyrkan är fortfarande hög med 400 nits på båda enheterna och processorn är kraftfullare än någonsin, en Snapdragon 600 med fyra CPU-kärnor i 1,7 gigahertz.

Padfone Infinity har även 2 gigabyte interminne, upp till 64 gigabyte integrerat lagringsutrymme, stöd för 4G, NFC, GPS/GLONASS och Bluetooth 4.0 går också att räkna in på specifikationslistan. Telefonens kamera har uppdaterats till 13 megapixel och är utrustad med en f/2.0 bländare samt autofokus. Chatkameran framtill är på 2 megapixel.

Batteriet i telefonen är också förhållandevis väl tilltaget på 2 400 milliamperetimmar och ska ge upp till 19 timmars taltid över 3G. Med telefonen i sin dockningsplatta tredubblas batteritiden tack vara plattans batteri på 5 000 milliamperetimmar.

Våra första intryck är positiva där den nya aluminiumklädseln gör telefonen gott. En tunn profil och låg vikt är andra positiva egenskaper, även om testtelefonen känns ganska varm i handen vilket skvallrar om processorns förhållandevis höga energiförbrukning.

Asus kommer att lansera Padfone Infinity i april månad med en prislapp på 999 euro, vilket troligtvis motsvarar runt 9 000 kronor i svenska butiker.


8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
nersater-Tjalve-MorkulFelix ByströmMSIOCGenie Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Felix Byström
Medlem

Padfone 2.1 hade kanske varit ett mer passande namn

Jesper Lekland
Medlem
Jesper Lekland

Surfplattan ska ha en upplösning på 1920*1200 när jag har läst på andra sidor, däribland Engadget

MSIOCGenie
Gäst
MSIOCGenie

[quote name=”Felix Byström”]Padfone 2.1 hade kanske varit ett mer passande namn[/quote]
Vad menar du att de kunde gjort bättre då?

MSIOCGenie
Gäst
MSIOCGenie

Dessutom så kör paddan 1920×1200, det är inte 1080p som ni säger.

Felix Byström
Medlem

[quote name=”MSIOCGenie”][quote name=”Felix Byström”]Padfone 2.1 hade kanske varit ett mer passande namn[/quote]Vad menar du att de kunde gjort bättre då?[/quote][quote name=”MSIOCGenie”][quote name=”Felix Byström”]Padfone 2.1 hade kanske varit ett mer passande namn[/quote]Vad menar du att de kunde gjort bättre då?[/quote] Tänkte mer på att skillnaden mellan Padfone 2 och Infinity är såpass liten. Men för min del hade jag hellre sett en skärmstorlek på 4″ som kopplades till en 7″-platta med 1080p. På det viset skulle jag ha en smidig telefon i byxfickan och en surfplatta som får plats i jackfickan. Det hade varit kul om man hade fått se något… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Hade de krympt telefonen så hade jag gått och köpt direkt, men nu har de ökat storleken på telefonen. Förstår inte varför man ska ha så stor skärm på telefonen, är det något som man vill göra på lite större skärm så har man ju plattan.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Morkul”]Hade de krympt telefonen så hade jag gått och köpt direkt, men nu har de ökat storleken på telefonen. Förstår inte varför man ska ha så stor skärm på telefonen, är det något som man vill göra på lite större skärm så har man ju plattan.[/quote]

Jag håller med. Det är ett mysterium. Jag har inget emot större skärm, men större telefon är jag inte så förtjust i. Då vill jag hellre ha en 3,5″ skärm utan kanter (eller väldigt smala kanter).

nersater
Medlem
nersater

Är det bara jag som tyckte (förutom den borstade metallen) att den såg ut lite i designen att de påminde mycke om Iphone 5?
hade vart kul och jämnföra de 2 lite kanske? Saknar den mer ”avskalade” designen i underkant som de hade på 2an…