Qnap fortsätter satsa stenhårt på NAS och nätverkslagring och i sina kommande två nya modeller vill man ge en bättre upplevelse vid HTPC-användande och streaming genom att använda sig av Core i3-processorer från Intel snarare än tidigare Atom-lösningar.

De två nya modellerna som visats är TS-670 Pro och TS-470 Pro, varav förstnämnda har sex lagringsplatser och sistnämnda har fyra, och mer specifikt är det en Intel Core i3 3220 på 3,3 gigahertz tillsammans med 2 gigabyte internminne som driver båda enheterna. Det finns stöd för USB 3.0 och båda enheterna är utrustade med dubbla nätverksportar samt är förberedda för 10-gigabitnätverk.

Med den nya hårdvaran vill man delvis ge en höjd generell prestanda, men även råda bot på vissa problem med mediauppspelning som finns med modeller ur den nuvarande 69-serien. Dessa använder sig av Atomprocessorer som trots sin på pappret fullt dugliga prestanda inte riktigt hänger med i tyngre grafiska gränssnitt som XBMC eller uppspelning av vissa format, delvis på grund av bristande drivrutiner.

De nya enheterna kommer med Qnaps mjukvara QTS 4.0 som ska ha fullt stöd för XBMC v12 och klara av all HTPC-funktionalitet utan problem. TS-670 Pro och TS-470 Pro är onekligen intressanta kombinationsenheter, och vi ser gärna fler liknande lösningar från både Qnap och andra tillverkare framöver.

Smakar det så kostar det dock, inte minst till följd av de dyrare Core i3-processorerna, och riktpriset för TS 470 Pro för fyra enheter är 1000 dollar, samt 1300 dollar för TS 670 Pro med sex enheter.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
whazmedbor Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Martin Lund
Medlem
Martin Lund

😐 är dessa priser inklusive hårddiskar? annars förstår jag inte riktigt vem som köper dom…

whaz
Medlem
whaz

För dessa priser kan man ju själv baka ihop ett itx maskin med samma prestanda men även spara 3-4 tusen