Under vårt besök på CES han vi aldrig titta närmare på Qualcomm Headphone X som är en teknik som gör om ljudformat som dts, dolby digital eller vanlig stereo, till surroundljud i helt vanliga standardlurar. Nu demonstrerar man detta igen och vi passade på att ta ta en titt i Snapdragon 800 Theatre.

Qualcomms demonstration körs från en tablet som drevs av Snapdragon 800 och man streamade UltraHD-upplöst material. Under demonstrationen fick vi först höra ljud från varje kanal ur ett vanligt 7.1-högtalarsystem som var inkopplat. Efter detta fick vi se samma samma klipp fast med ett par vanliga standardlurar från Sennheiser och det gick tydligt att höra hur ljudet kom från de olika 7 ljudkanalerna trots att det var ett par standardlurar med endast två högtalarelement vi hade på huvudet. Riktigt imponerande faktiskt och gör att vi kommer ett steg närmare att få med oss hemmabion på stan med ett par vanliga lurar i fickformat.

 

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
KaffiMann Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
KaffiMann
Medlem
KaffiMann

…Er det en ripoff eller? Håper Hugo Zuccarelli har fått med seg dette, mulig han har noen patenter på slik audio-reproduksjon.http://www.reverbnation.com/hugozuccarelli/song/3234531-holophonic-matchbox-shake Usikker på når jeg hørte den første gang, hadde en wav fil med den fyrstikk eske lyden i 2001 tror jeg. Så vidt jeg husker hadde han ett samarbeid/prosjekt med Pink Floyd også. Her er noen flere eksempler med musikk (trykk på ”Ascolta anteprima” for en ”prehear”):http://www.holophonic.ch/newsite/world/musica/suonerie/focus.php Edit: Det høres helt supert ut i wav, men jeg er usikker på om det går an å oppdrive lenger? Jeg har ikke de filene siden de forsvant i en disk kræsj… Läs hela »