I tredje avsnittet av TechBubbel avhandlar vi hur Kinas medborgare lever i ett skrämmande övervakningssamhälle och att Apple snart kan tvingas öppna sin App Store.

TechBubbel avrundar November med ett avsnitt i säkerhetens tecken. Joel och Anton diskuterar bland annat Kinas dystopiska övervakningssamhälle där landet med hjälp av AI och avancerad teknik håller stenkoll på sina medborgare. Ett poängsystem som duon jämför med TV-spel men med betydligt mer allvarliga konsekvenser för de inblandade. Det pratas även om hur Apple kan tvingas att öppna upp sin App Store och hur det kan hota iOS status som säkraste smartphoneplattform.

Givetvis bjuds det även på veckans bubbel och veckans facepalm och hälsningar till flitiga lyssnare som bjudit på mycket bra TechBubbel-feedback.

Spela TechBubbel #003: Kina är som ett skrämmande TV-spel

Veckans ämnen

00:02:28 – Ska Apple tvingas öppna iOS?
00:32:28 – Kinas övervakning och teknikens roll
01:12:11 – Tack för er feedback!
01:19:45 – Veckans bubbel
01:23:48 – Veckans Facepalm

Vi vill höra från dig! Har du frågor, förslag på ämnen eller bara vill säga något, skicka ett mail till techbubbel@surfa.se.

Missade du förra avsnittet? Lyssna på det här!

Prenumerera! Sök efter TechBubbel i din podcast-app som exempelvis iTunes, Google Podcasts eller Pocket Cast.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Superbra avsnitt som vanligt! Varje gång ni ska sända tänker jag: ”Nämen vad långt, jag har inte tid”, men så fort jag börjar lyssna kan jag inte slita mig. Superintressanta ämnen o trevliga diskussioner 🙂 Om ni får idetorka skulle ni tex kunna prata om programmering. Tex vad nya instruktionsuppsättningar kan bjuda på (AVX-512), olika utvecklingsmiljöer som visualstudio, vilka nyheter man kan se, eller liknande. Angående Kina dilemmat… Ja, det är vad som händer när extrem-kommunism går åt skogen. När staten ska hitta sätt att bestämma vem som är en god eller ond medborgare, men som till mångt och mycket… Läs hela »