DXRacer var det första företaget som slog sig in på den svenska marknaden med datorstolar specifikt designade för spelare. Stolstillverkaren har idag en handfull olika serier av gamingstolar och mängder av modeller. Under CES2015 visade DXRacer upp nästa satsning på gamers – denna gång ett datorbord.

För bästa upplevelse framför datorn krävs det inte bara bra produkter i din maskin, det är minst lika viktigt att tänka på all kringutrustning och även miljön du vistas i. En rejäl och väldesignad datorstol är inte bara viktigt för komforten utan även för din framtida hälsa och här har DXRacer varit en pionjärerna på spelmarknaden. Företagets olika gamingstolar har blivit mycket populära men har idag även många liknande konkurrenter även på den svenska marknaden.

Under elektronikmässan CES i Las Vegas visade företaget upp flera av sina nuvarande stolsmodeller men även en ny produktgrupp. DXRacer meddelade att man inom kort kommer att lansera även skrivbord utvecklade specifikt för spelare och flitiga datoranvändare. På mässan visade man upp en första prototyp av deras gamingskrivbord DXRacer GD gaming desktop.

 

Med en stealthliknande design har tillverkaren satsat på dedikerade hål för kabeldragning samtidigt som man låter hela främre delen av skrivbordet luta något för att förbättra ergonomin, likt ett stort handledsstöd. Prototypen på mässan var och kändes som ett pågående arbete och bland annat diskuterade man olika materialval där de blanka plastdetaljerna troligtvis kommer bytas ut innan en slutgiltig lansering.

Priset för DXRacers gaming desktop är inte helt spikat i dagsläget men sades landa på runt 3 000 kronor när det dyker upp i butiker senare under året. Vad kan ni läsare tänka er att betala för ett gaminginriktat datorbord?


Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
RaewaldS0urcerr0RMorkuldlq84Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fractald
Gäst
Fractald

jag skulle säga att 300 kronor är perfekt speciellt om det är bra byggt osv 😆 men hur bra verkade bordet för oss som har flera skärmar? 8)

Fractald
Gäst
Fractald

[quote name=”Fractald”]jag skulle säga att 3000 kronor är perfekt speciellt om det är bra byggt osv 😆 men hur bra verkade bordet för oss som har flera skärmar? 8)[/quote]

blev lite fel tänkte i euro

Marquzz
Medlem
Marquzz

Är det bara jag som tycker det är rätt töntigt med gaming-stolar och gaming-bord? Detta var synnerligen fult också.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Marquzz”]Är det bara jag som tycker det är rätt töntigt med gaming-stolar och gaming-bord? Detta var synnerligen fult också.[/quote]Jag är lite splittrad där också. Stolarna är jäkligt sköna och faktiskt förhållandevis vettigt prissatta om man ser till många kontorsstolar. Men jag vill samtidigt ha en ganska stilren stol vid datorn, både hemma och på kontoret. Som tur var har DXRacer ett par modeller som är rätt ”classy”. Alla är inte i skrikiga färger osv. 🙂Skrivbordet kan bli bra, men då måste de i min mening byta ut de där till synes onödiga ”gamingattiraljerna”. Gamingstolar och gamingskrivbord kan… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Köp ett vettigt höj- och sänkbart istället, bättre för ergonomin också. Sedan finns det ”hål” att köpa på IKEA, du borrar alltså hål själv och klämmer dit en plastring för att det ska se bättre ut. Så nu har du skapat samma sak som i filmen men du kan själv anpassa hålen där du vill ha dem och fått bättre ergonomi och med lite tur för en billigare peng.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

[quote name=”Marquzz”]Är det bara jag som tycker det är rätt töntigt med gaming-stolar och gaming-bord? Detta var synnerligen fult också.[/quote]Tycker bordet såg rätt häftigt ut men håller med om det löjliga i att försöka se cool ut medans man game’ar. Inte heller en bra investering för kids som vill övertala mammsen och pappsen att dom fortfarande har kvar ett liv, och inte sitter för mycket vid datorn.
Om man vill hävda sej som gamer kan man väl sätta på sej en blöja eller liknande istället.

När det kommer till snygga skrivbord och datormöbler så finns annars denna urgamla aluminium-legend:
comment image
Sätter man sej vid ett sådant känner man sej som en gud 🙂
Synd att aldrig NHW recenserade den, men vi fick nyheten iaf: https://www.nordichardware.se/Arkiv/lian-li-f1-skrivbord-fgna-entusiaster.html

[quote name=”Anton Karmehed”]Jag är lite splittrad där också. Stolarna är jäkligt sköna och faktiskt förhållandevis vettigt prissatta om man ser till många kontorsstolar.[/quote]Dom sköna stolarna minns vi. För det är väl dom här 2 år gamla godingarna du tänker på 🙂
http://youtu.be/-tagOmRNihE?t=3m42s
Riktigt bra reportage dock! Gillar skarpt att ni på NHW rapporterar inom ett så brett spann av olika produkter, så sånt här blir alltid uppskattat som avvarvning.

Raewald
Gäst
Raewald

Nu ska vi ta och se fram i tiden lite, negativitet kring databord, fine, tyck så men själv har jag letat efter ett bra designat databord i flera år och kan sannerligen säga att utan att modifiera ett själv från tex en IKEA möbel är inte det lättaste att hitta! Jag har tom kontaktat ett företag som specialiserar sig på företag och tex flygtorn som kräver flera monitors, så kallade operatörsbord som kostar många tusenlappar utan svar.Nu sitter jag på en av dom första dxracer stolarna som kom och skulle gladeligen lägga mellan 3000-5000kr på ett ergonomiskt och väl designat… Läs hela »