Medan små formfaktorer blir allt mer vanliga så är det fortfarande de största skapelserna som kan dra åt sig mest uppmärksamhet. Antecs nya supertower-chassi Nineteen Hundred är allt annat än litet, och huvudnumret heter lagring snarare än extrem kylning.

Antec har tidigare lyckats bra med sina chassin i Hundred-serien anpassade för datorspelare, där den lite äldre modellen Nine Hundred under en period var närmast ikonisk för speldatorer. Lysdioder är dock inte det hetaste modet längre, och stilrena, tysta och lättarbetade chassin är snarare vad som lockar flest kunder idag.

Den nya modellen ur Hundred-serien, Nineteen Hundred, siktar på att vara en rymlig lösning i stil med Corsairs Obsidian 900D och andra kolosser i klassen och det är främst på höjden man har valt att expandera. Borta är de blå lysdioderna från de tidigare modellerna, och förutom de gröna kontrasterna som kan komma att förändras innan lansering har Nineteen Hundred ett betydligt mer stilrent utförande.

IMG_5094

Antec har tryckt in inte mindre än 12 verktygslösa lagringsplatser i chassit, som är uppdelat i två utrymmen. I det övre utrymmet huserar de primära komponenterna som moderkort i upp till E-ATX-format, nio expansionsplatser, plats för nätaggregat, sex av hårddiskplatserna och tre 5,25-tumsplatser. I det nedre utrymmet finns sedan de resterande sex hårddiskplatserna och utrymme för ytterligare ett nätaggregat.

Medan fokus ligger på lagring och utrymme så har kylningen givetvis inte lämnats åt ödet. Det finns plats för tre 120-millimetersfläktar i fronten, ytterligare två i taket som även kan användas för en 240-millimetersradiator, samt en i chassits bakre del.

Antec Nineteen Hundred bör lanseras under årets tredje kvartal till en prislapp omkring 300 dollar.


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Birks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Birks
Medlem
Birks

Nice, in med en 4-3 hårddiskbur i 5,25″ platserna och så får man plats med 16st 3,5″ diskar 🙂