Flyttar du ofta på din speldator, eller vill du helt enkelt att den ska ta liten plats utan att spara in på prestanda? Vi har tagit en förhandstitt på Cooler Master Elite 130 som trots sitt lilla format rymmer fullstora grafikkort, ATX-nätaggregat och en radiator.

Nykomlingen Elite 130 bygger vidare på egenskaperna från föregångaren Elite 120 som tidigare besökt vårt testlabb. Det är fortfarande Mini-ITX som gäller som formfaktor, men chassit har expanderat något för att ge utrymme åt lite tyngre komponenter.

Det finns plats för fullstora ATX-nätaggregat, även om man inte ska räkna med att få plats med de allra största nätdelarna på marknaden, och likaså för ett rejält grafikkort. Lagring får plats i form av tre 2,5-tumsenheter och lika många 3,5-tumsenheter, och för kylning kan man numera montera en 120-millimeters radiator innanför den perforerade frontpanelen.

bild1

Elite 130 ger ett gott första intryck som ett kompakt Mini-ITX-chassi för den som vill ha mycket prestanda i ett behändigt format och vi ser fram emot att veta mer om modellen, som kommer med ett trevligt riktpris på 50 dollar eller omkring 500 – 600 kronor.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid