Efter ett starkt genomslag på den nordiska marknaden fortsätter Taiwanesiska Ducky utvecklingen av sina mekaniska tangentbord. Vi hälsar på i en hotellsvit i Taipei där vi får kika lite närmare på nästa modell ur Shine-serien samt nykomlingar ur Zero-serien.

När vi testade Dyckys båda modeller Shine 2 och G2PRO Tenkeyless för några månader sedan gav vi beröm bland annat för modellernas kvalitetskänsla, kreativa bakgrundsbelysning och utbytbara kabel. Shine 2 skilde sig i sin tur inte extremt mycket från första modellena av Shine, men Shine 3 verkar ha lite mer att bjuda på.

Bakgrundsbelysningen har fått ett flertal nya lägen och precis som med Duckys tidigare modeller så krävs ingen mjukvara för att växla mellan olika lägen och profiler. Numera har mellanslagstangenten bestyckats med flera färger som kan växlas mellan med hjälp av funktionsknappen tillsammans med den numeriska knappsatsen. Dessutom finns möjligheten att öka eller sänka tangentbordets repeat rate och fördröjning med hjälp av funktionstangenterna.

IMG_4659

Vi får även lära känna lite nykomlingar ur Zero-serien, exempelvis Zero DK2108S som mångt och mycket påminner om Shine 3, men saknar inställningarna för repeat rate eller fördröjning. Även här finns dock en mängd olika belysningslägen att välja mellan.

IMG_4660

Lillebror i serien är en modell utan numerisk knappsats kallad DK2087, som slopar både bakgrundsbelysning och andra avancerade kontroller. Det rör sig snarare om en enklare, mer utrymmeseffektiv modell för den som inte har behov av numerisk knappsats och inte bryr sig om bakgrundsbelysning.

Samtliga modeller kommer finnas med Cherry MX Red, Blue, Black eller Brown, och de bakgrundsbelysningen på berörda modeller kommer också finnas i en rad olika färger. Både  Shine 3 och Zero-modellerna lanseras i juli och det finns ännu inga riktpriser, men Ducky Shine 3 kan komma att ärva prislapp från Shine 2, vilket innebär ungefär 1400-1500 kronor inklusive moms.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid