Efter att ha inlett samarbete med Asatek har Antec snabbt gjort sitt namn känt på marknaden för slutna vattenkylningssystem med sin Kühler H2O-serie. Nu har flera nya modeller visats, där en av nyheterna är en ny pumpplacering.

Den första nya modellen vi stiftar bekantskap med är Kühler H2O 650 som monteras i en 120-millimeters fläktplats. Den mest iögonfallande nyheten är att systemets pump inte längre sitter i vattenblocket utan istället tillsammans med fläkten utanpå radiatorn. Detta ska enligt Antec göra hela kylaren både svalare och tystare. Man har även implementerat blad bakom fläkten som ska leda luftflödet optimalt genom radiatorn och placerat en lysdiod i vattenblocket.

H2O 950 bygger på samma grunddesign som H2O 650, med pumpen integrerad med fläkten. Här är det dock en tjockare radiator som gäller, men som fortfarande ska passa i en 120 millimeters fläktplats. Här har Antec även implementerat en mjukvara för att övervaka och styra kylarens fläkt och lysdiod.

IMG_5112

Störst i sällskapet är Kühler H2O 1250, flaggskeppet med dubbla 120-millimetersfläktar. Antec har även på den här modellen använt sig av den nya pumpplaceringen, och som konsekvens är H2O 1250 utrustad med dubbla pumpar som ska öka kylprestandan.

Slutna vattenkylningssystem är idag väldigt populära för sin höga effektivitet och utrymmeseffektiva montering, men det har också varit svårt för tillverkare att på allvar sticka ut från mängden, men omplaceringen av pumpen i Antecs kylare kan förhoppningsvis ge lite mer variation på marknaden och det är en lösning vi gärna kikar närmare på.

Kühler H2O 650 kommer med en prislapp på 69 dollar, vilket i Sverige kan komma att bli 5-600. Prislappen är något mer osäker för den större H2O 950, som ska ligga några hundralappar under flaggskeppet H2O 1250 som går på 109 dollar eller i Sverige omkring tusenlappen.


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AmiDoncAnton KarmehedApexidrizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Gillar såna här lösningar, hoppas på och ser fram emot test på 950 och 1250 modellerna! 😀

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

Och där försvann möjligheten att byta fläkt?
Nej tack!

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Kampfhund”]Och där försvann möjligheten att byta fläkt?
Nej tack![/quote]
Nä det vill ju till att man fixar vettiga fläktar annars blir det jobbigt att sälja in.. Är ju lite tragiskt om fläkten går sönder också då hela pump/fläkt måste bytas ut. Men kan man få till hållbarheten och prestandan tycker jag det är intressant.

AmiDonc
Medlem

Väldigt intressant.