I samband med Computex lanserade Corsair nu i dagarna sitt nya chassi Carbide 330R, som siktar på att ge låg ljudnivå och enkel montering till ett lågt pris. Vi har huggit tag i Corsair på plats i Taiwan och kikar lite närmare på nykomlingen och dess finesser.

Corsair tycks vara väldigt ärliga med att huvudkonkurrenten för Carbide 330R är Fractal Design Define R4, som precis som sina föregångare vuxit enormt i popularitet genom satsningen på stilren design, ljuddämpning och en snäll prislapp. Designmantrat är snarlikt, med en enkel frontdörr som döljer en ljuddämpad och perforerad frontplåt utrustad med 5,25-tumsplatser.

För att få plats med stora grafikkort och dra ner prislappen något medföljer bara en hårddiskbur med plats för fyra lagringsenheter, och extra burar kommer säljas som tillbehör med motiveringen att de allra flesta som bygger system med den här typen av chassi sällan använder fler diskar än så. Vi ser även ett rejält tilltaget utrymme i taket för att montering av radiator inte ska vara ett problem oavsett moderkortsmodell.

Modellen ska finnas tillgänglig i juli och riktpriset för Carbide 330R är 89 dollar, och medan ett svenskt pris inte är spikat så vore 6-700 kronor inklusive moms en rimlig uppskattning sett till Corsairs övriga sortiment och konkurrenten Define R4.

Relaterade nyheter:


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid