Svenska chassitillverkaren Fractal Design presenterar under Computex två nya modeller ur i sin populära chassiserie Arc. Redaktionen tog en närmare titt på de två nykomlingarna där micro-ATX-modellen Arc Mini R2 står ut lite extra genom att ge rekordstor plats för vattenkylningsradiatorer.

Fractal Design fortsätter att lansera nya datorchassi och på Computex var det fokus på Arc-serien där man presenterade två nya modeller, Arc Mini R2 samt Arc XL. Den förstnämnda modellen är som namnet avslöjar en mindre modell med utrymme för moderkort upp till micro-ATX. Chassit kommer med meshgaller i både fronten och taket av chassit som på det stora hela sätter kylningskapaciteten i första rum. Arc Mini R2 har nämligen utrymme för inte mindre än två radiatorer och inte med vilka dimensioner som helst. I taket har man gjort plats för en radiator på 360 millimeters längd och upp till 60 millimeters tjocklek. Som om inte detta vore nog kan man kasta ut de två främre hårddiskburarna, som rymmer totalt 6 hårddiskar, för att där göra plats för en 240 millimeters radiator med lika rejäl profil plus fläktar på båda sidor.

Arc Mini R2 har onekligen kylningskapacitet så det räcker och blir över. Datorlådan kommer att finnas i svenska butiker någon gång i augusti eller september och prislappen landar på 699 kronor utan nätaggregat.

Fractal passade även på att presentera ett nytt flaggskepp i Arc-serien. Arc XL som med rejäla mått rymmer betydligt fler komponenter än sitt mindre syskon. Här kan man mata in upp till 8 hårddiskar, mängder av grafikkort och gott om kylning. Som ett kvitto på kapaciteten i Arc Mini kan man däremot inte trycka in fler eller större radiatorer i XL-modellen, vilket för den delen inte är ett dåligt betyg.

Fractal Design förväntar sig att Arc XL finns i butiker mellan juli och augusti månad med en prislapp på 1 099 kronor utan nätaggregat.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid