Kompakta system med mindre formfaktorer som mATX och mini ITX ökar snabbt i popularitet, och ett chassi för ändamålet som fångade vår uppmärksamhet på Computex är den vita versionen av Node 304 från ingen mindre än svenska Fractal Design.

Det är inget sparsamt system som Fractal Design har på visning på Computex, utan tillverkaren har tryckt in ett GTX 680 tillsammans med fyra hårddiskar och ett fullstort ATX-nätaggregat i sitt vita Node 304. Vi har beskrivit modellen i en tidigare nyhet, och nu får vi alltså chansen att se den i drift.

Node 304 rymmer mini ITX-moderkort, upp till 6 hårddiskplatser i de tre hårddiskburarna, grafikkort upp till 320 millimeter (om två hårddiskburar monteras bort) samt upp till 160 millimeters ATX-nätaggregat, och har måtten 250 x 210 x 374 millimeter. För kylning finns det platser för två 92-millimetersfläktar tillsammans med en 140-millimetersfläkt och dessa kan regleras med den integrerade fläktkontrollern.

Prislappen för den vita varianten bör ligga omring 800 kronor inklusive moms, och chassit bör hitta ut i butik inom kort.

Relaterade nyheter:


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid