Det är inte bara Ultrabooks som kan skylta med en tunn profil, utan kraftfullare datorer anpassade för datorspel följer samma exemepel. Vi får en förhandstitt på MSIs stilrena spelmaskin GS70, med Haswell-processor, GTX 765M och en profil 21,8 millimeter tunn.

Vi fick höra talas om MSI GS70 strax innan Intels lansering av sina Haswell-processorer, och vad vi då fick veta var att det rörde sig om en 17-tumsmodell med 21,8 millimeter tjocklek och en vikt på 2-3 kilo, driven av Haswell och Nvidia GTX 765M. Vi fick dock inga bilder eller kompletta specifikationer, utan har fått invänta Computex för mer information.

Väl på plats så måste vi säga att det är en tunn, stilren och trevlig dator man konstruerat. MSI har satsat på en mer stilren design än sina sedevanliga rymdskepp till speldatorer, och GS70 är till större delen slät och utan onödiga detaljer. Vikten landade på 2,66 kilo, vilket kunde varit betydligt värre med tanke på de väl tilltagna komponenter som används.

gs70

Processorn är en fyrkärnig Intel Core i7, och det kommer finnas några alternativ att välja bland, och som väntat är grafikkretsen en GTX 765M med 2 gigabyte grafikminne. MSI har även använt sig sin Super RAID-lösning, och monterat in två SSD-enheter i tandem.

gs702

Vi har ännu inga prisuppgifter för MSI GS70, men lansering ska ske inom en eller två månader.

Relaterade nyheter:


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Carl HolmbergMarza ej inloggad Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marza ej inloggad
Gäst
Marza ej inloggad

”Tjockleken landade på 2,66 kilo”

Det var en annorlunda enhet att mäta tjocklek med. Nog visste vi att många många kilo oftast resulterar i något tjockt 😆

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Marza ej inloggad”]”Tjockleken landade på 2,66 kilo”

Det var en annorlunda enhet att mäta tjocklek med. Nog visste vi att många många kilo oftast resulterar i något tjockt :lol:[/quote]

Haha, hoppsan! Artikeln är nu uppdaterad, och vi garanterar att datorns tjocklek inte mäts i kilometer 😉