Medan Patriot Memory fortfarande ser sig som en renodlad minnestillverkare så lyser nya minnesmoduler med sin frånvaro på Computex. Medan nya minnen är på väg så vill man nu slå ett slag för sina andra produktgrupper, exempelvis externa mobilbatterier.

Precis som många andra företag i branschen ser Patriot möjligheterna med den kraftigt expanderande mobila marknaden och dess tillbehör. En av de olika produkttyper vi fick se i Taipei var Fuel+, Patriots satsning på externa reservbatterier för mobila enheter som smartphones eller surfplattor. Laddarna ska klara av 2,5 ampere över USB-portarna, och bibehålla hög effektivitet när två enheter laddas från samma batteri.

Vi fick även stifta bekantskap med Patriots externa hårddiskkabinett, kallade Gauntlet, Gauntlet 2 och Node. Node är i sin tur ett trådlöst kabinett med wifi, och för den som vill köpa en färdig enhet med lagring inkluderad finns den externa hårddisken Aero som ska ge samma funktionalitet. Produkten påminner till funktionalitet en del om den konkurrerande minnestillverkaren Corsairs trådlösa lösning Voyager Air.

Annons

Vi har ännu inga prisuppgifter för produkterna, men såväl kabinett som portabla laddare bör hitta ut i butik nu under juni månad.

Relaterade nyheter:


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Första tanken var, ups till raspberry pi.. men sedan lär väl inte detta batteri kunna skicka indikation på när batteriet är urladdat? Aja vi får se vad usb kontakterna kan göra.. bra sak på segelbåten iallafall till mobilerna!