Zotac bygger in en Nespresso-maskin i en dator – Bästa produkten från IFA?

Dugligt kaffe och mässans enda grafikkort

2

Efter flera dagars härjande i Tyskland, fullt upp med att täcka så många produkter som möjligt från en och samma mässa under en kort tid är Nespresso-datorn från Zotac vacker som en hägring.

Vad kan vara bättre för en sliten gamer eller en chefredaktör som sprungit runt på ett mässgolv i flera dagar än en dator som även fixar kaffe?

Under årets IFA-mässa var det, som vanligt, relativt tomt på datorkomponenter. Det är trots allt inte mässans huvudfokus. På den sista dagen hittade dock redaktionen i Zotacs avdelning något som stod ut från mängden.

Zotac har med hjälp av vad man kallar för Tysklands främste datormoddare byggt in en Nespresso-maskin i en fungerande dator. Helt ärligt så är det en dator vars innanmäte slitits ut och ersatts av en Nespresso-maskin och en liten minidator. Efter flera dagar med stress och halvdant hotellkaffe så är det dock ingen hos redaktionen som klagar.

Vid sidan av denna skapelse står ytterligare en intressant skapelse: ett Nvidia Geforce GTX 2080 Ti! Dessvärre var det ett icke-fungerande kort som användes för att visa upp kylarlösningen. Jämfört med detta är besvikelsen över att Nespresso-datorn inte är en riktig gaming-maskin lätt att svälja. Vi har trots allt inte sett röken av Nvidias kommande grafikkort och det dröjer till framåt slutet av september innan de landar på butikshyllorna.

Med detta tackar vi IFA för detta år och säger adjö till Tyskland för tillfället. Vi vill även tacka alla läsare som har följt våra reportage från IFA 2018 och deltagit i diskussioner kring alla kommande produkter här i kommentarsfälten och på våra sociala medier.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

På jobbet har jag en dator som klarar av att brygga flera sorters kaffe (inklusive malning av bönorna), därtill även varm choklad och hetvatten till te.
Tyvärr går den inte använda till så mycket annat.
Vi kallar den vanligen för kaffebryggare…

Med dagens IoT ska det finnas datorer i de flesta redskap. Kan inte krävas mycket för att göra datorn kraftfullare än vad som krävs för att bara klara IoT-arbetet, utan även användas till annat.

Morkul
Medlem
Morkul

Började prata om denna i dag på jobbet och fick en tankeställare av an av våra konsulter. Räknas det där som dator eller kaffebryggare rent bokföringsmässigt?

Tanken här var alltså att killen skulle köpa en ”arbetsdator” hem som jobbet betalade men egentligen var det en kaffebryggare. Så modda en dator med riktigt kaffe skulle kunna gå att gåra för att gå runt skatteregler. 😀