Nokia ligger just nu i en väldigt djup svacka då man valde att strukturera om företaget och påbörja processen att överge Symbian i förmån för Windows Phone som operativsystem. Företaget går i förlust med 492 miljoner Euro, i dagens valutakurs 4,68 miljarder kronor. Men Stephen Elop ser positivt på framtiden.

Nokias total omsättning för Q2 låg på €9,275 miljarder, vilket är 7% lägre än Q2 2010, och 11% lägre än Q1 2011. När det kommer till antalet skeppade telefoner ligger siffran på 20% lägre mot Q2 2010 och 18% lägre än första kvartalet i år och fick nöja sig med 88,5 miljoner skeppade enheter.

“Utmaningarna vi möter under våran strategiska transformering manifesterade sig på ett större sätt än väntat Q2 2011. Men under kvartalet, tror jag våra åtgärder för att mildra effekterna av dessa utmaningar har börjat få en positiv inverkar på den underliggande hälsan i våran verksamhet. Viktigast av allt är att våra framsteg mot våra nya strategi går bättre än väntat,” Nokias VD, Stephen Elop

Stephen-Elop_Nokia-President-and-CEO-and-Steve-Ballmer-Microsoft-CEO_2

Nokia menar verkligen allvar med att ändra sin strategi och lägger all vikt på Microsoft och Windows Phone. Med tanke på förändringarna som pågår kan vi vänta oss liknande resultat även detta kvartal, och vi borde se början på en vändning under fjärde kvartalet. Det är då Nokia ska lansera de första telefonerna med Windows Phone 7.5 Mango. Men fram till dess har företaget inte mycket att komma med.

Det är inte lätt för något företag att inte hålla några stora produktsläpp under en så lång period som Nokia, och även om samarbetet med Microsoft och flytten till Windows Phone är logisk för företaget kommer det dröja länge innan de kan se någon vinst i deras satsning.

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Jag har läst andras åsikter om detta och kan inte heller förstå denna strategin. De börjar med att säga att Symbian ska avvecklas sen utannonserar de att de ska satsa allt på Windows Phone 7. Och hela problemet med det är att de fortfarande inte har några WP7 lurar redo. Jag hade inte sagt någonting om de snabbt hade kunnat få ut WP7 lurar på marknaden men att dröja såhär länge är ju inte bra alls. Och MeeGo hade utan problem kunnat användas under denna övergången till WP7 och även sen sida vid sida med det. Men som det är… Läs hela »

Andreas G
12 Årtal sedan

Jag tänkte fråga om det var en arkivbild först eftersom jag antar att de två skakat hand många gånger under åren, men sen såg jag loggan i bakgrunden.

Elop är inte bra för Nokia…

lang
12 Årtal sedan

På idg står det att dom fick ett bättre än väntat.
Underskott men inte lika högt som väntat.
Nya win7 phonen som har läckt på nätet.
Måste nog vara den läckraste smartphonen 2011 i design.

lang
12 Årtal sedan

Swedish berserk:
Nokia har precis släppt en megoo telefon.

lang
12 Årtal sedan

[quote name=”lang”]Swedish berserk:
Nokia har precis släppt en megoo telefon.[/quote]

I sept kommer den visst.
Men inte så långt kvar.
Win7 blir väl nästa år de sa dom från början.

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

[quote name=”lang”]Swedish berserk:
Nokia har precis släppt en megoo telefon.[/quote]

Jo Nokia N9 men den är väl inte släppt än?

[quote name=”lang”][quote name=”lang”]Swedish berserk:
Nokia har precis släppt en megoo telefon.[/quote]

I sept kommer den visst.
Men inte så långt kvar.
Win7 blir väl nästa år de sa dom från början.[/quote]

Okej den kommer i september. Jo Windows Phone 7 lurarna ska komma senare har de sagt.

Tempel
12 Årtal sedan

Det första kvartalet av många med samma rubrik… sämre än väntat. Jag kan iofs tycka att alla reslutat där dom faktsikt säljer nått just nu är bättre än väntat men det är väl inte riktigt vad marknaden väntar sig 😀