I samma veva som man tillkännagav och lanserade Lumia 800, så visade man även upp ett mer prisvärt alternativ. Nokia Lumia 710 blir en smartphone som likt Lumia 800 kommer med Windows Phone 7.5, fast med en helt annan design och ett mycket lägre pris.

Nokia tillkännagav nyligen Lumia 800, som markerar början på en ny era för företaget. Lumia 800 kommer med Windows Phone, och intressanta specifikationer som Carl Zeiss-optiki kameran. Lumia 800 kommer dock kosta en bit över 4 000 kr, så där kommer Lumia 710 in i bilden med en lägre prislapp.

Lumia 710 kommer med samma Qualcomm MSM8255 SoC som Lumia 800, på 1,4 GHz och Adreno 205-grafik. Skärmen ligger, likt Lumia 800 på 3,7″ med en WVGA 800 x 480-upplösning. Nokia återupplivar ett gammalt minne med Lumia 710 som många säkert känner igen från deras äldre telefoner. Skalet på baksidan av telefonen går att byta ut till andra färger, och valet idag är blå, rosa, gul, svart och vit. Det skulle inte heller förvåna oss om flera tredjepartstillverkare kommer med skal med olika tryck.

Lumia_710

Telefonen kommer med stöd för WCDMA och HSPA, men ska enligt Nokia få både LTE och CDMA beroende på marknad. Telefonen ska vara tillgänglig i slutet av året i Hong Kong, Indien, Ryssland, Singapore och Taiwan medan den ska dyka upp på andra platser tidigt 2012. Priset är det som gör att Lumia 710 sticker ut, då den ska kosta €270/$375, och kommer alltså lägga sig på runt 2 600 kr i Sverige.

Relaterad nyhet:

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Riktigt bra pris faktiskt! Den ligger väl ändå rätt jämt mot HTC Radar och Samsung Omnia W i specs? Får nog hålla ögonen på denna i framtiden.

this
12 Årtal sedan

Tyvärr ingen design som tilltalar mig, framsidan ser inte alls bra ut.

Andreas G
12 Årtal sedan

[quote name=”this”]Tyvärr ingen design som tilltalar mig, framsidan ser inte alls bra ut.[/quote]

Jag tycker den ser otroligt “Nokia” ut faktiskt, men jag får nog hålla med om att den inte känns alltför het. Däremot tror jag det kan bli en bra budgettelefon.

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Samtidigt finns Google Nexus S för ca 3000 kronor idag. Och den kommer att få ICS. Så i mitt fall är den ändå ett bättre köp faktiskt.

12 Årtal sedan

Jag tror inte Nokia kommer få till några storsäljare för WP. Även om Microsoft jobbat med operativsystemet så är de fortfarande långt efter