Stephen Elop har minst sagt ändrat Nokia som märke på väldigt kort tid. Förutom att göra en tväromvändning där man på sikt tänkt överge Symbian för att gå över till Windows Phone, genomgår företaget även en stor omstrukturering. 3 500 ska förlora sina jobb hos Nokia och den här gången är det tillverkningen som får lida.

Nokia står bakom den största förändringen på åratal, och det märks inte minst på deras produktplaner utan även deras anställda. I april gick de ut med att 4 000 skulle förlora jobbet, medan 3 000 av deras anställda fick flytta till Accenture. Nu kommer rond 2 från Nokia i deras sökande på att optimera företagsstrukturen, men det låter som att det inte blir den sista från den finska jätten.

Deras tillverkningsfabrik Cluj, i Rumänien ska stängas mot slutet av 2012 vilket kommer resultera i att 2 200 förlorar jobbet. Man ska även göra nedskärningar i Tyskland, så väl som USA för att göra sig av med ytterliggare 1 300 personer. Anledningen för den stora nedskärningen är att man istället vill flytta tillverkningen till Asien av kostnadsskäl.

Stephen Elop, Nokias räddare eller kommer han bara hjälpa företaget att sjunka fortare?

Siffran är alltså än så länge uppe i 7 500 som blir av med jobbet när Nokia väl är klara, men den kan komma att ökas ytterliggare. Nokia ska granska och överlägga verksamheten i Salo i Finland, Komarom i Ungern och Reynosa i Mexico. Hur många som kommer drabbas av detta är ännu oklart, men Nokia väntas lämna ett besked om dessa anläggningar i början på nästa år.

Källa: Engadget

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments