Nvidia har en längre tid ryktats arbeta på sin egen surfplatta i 7-tumssegmentet och uppgifterna har fått understöd av läckor och rykten av varierande pålitlighet. Nu dyker läckta bilder upp på vad som påstås vara den så kallade Tegra Tab, med just Tegra 4 under huven.

Det finns gott om anledningar att misstänka att Nvidia arbetar på en egen surfplatta. De har satsat allt hårdare på sina mobila processorer ur Tegra-serien, och lanseringen av sin egen mobila Android-baserade spelkonsol Shield visar att de inte är rädda för att få ut egna slutprodukter på marknaden, om än tillverkad genom en partnertillverkare.

Nu har GSM Arena kommit över vad som kan vara läckta bilder på en Nvidia-designad surfplatta kallad Tegra Tab. Plattan ska enligt uppgifter tillverkas av Shenzhen Homecare Technology i kina och drivas av Nvidias systemprocessor Tegra 4, samma som huserar i både Shield och utvalda andra kommande surfplattor på marknaden.

gsmarena_001

Bilden visar upp en svart baksida som tycks vara av ett gummiliknande material, kanske inte helt olikt vad som återfinns på baksidan av Google Nexus 7. Namnet Tegra Tab syns över plattans mitt, tillsammans med vad som uppges vara en 5-megapixelkamera utan blixt.

I toppen av produkten kan vi även ana det närmast obligatoriska 3,5-millimetersjacket och längst ner ser vi intressant nog ett hål som skulle kunna vara ämnat för en aktiv eller passiv stylus. Modellen ska ha en skärmstorlek på just 7 tum, men ännu finns inga läckor som antyder vilken upplösning vi kan ha att vänta.

Som vanligt gäller allt mellan en nypa och en skopa salt med sådana här läckor, och inte helt oväntat har Nvidia inte kommenterat uppgifterna.

Källa och bild: GSM Arena


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
10 Årtal sedan

Vilka fler surfplattor kommer att använda sig av Tegra 4?

EDIT: Toshiba Excite Pro tydligen..