Llano som sägs ska lanseras i Juni, nästa månad blir AMD:s första Fusion APU med 4 kärnor med en relativt kraftfull grafikkrets integrerad. Nu har bilder på 2 av Gigabytes nya moderkort, Gigabyte GA-A75-UD4H och Gigabyte GA-A75M-UD2H dykt upp med den nya FM1-sockeln.

De 2 nya moderkorten från Gigabyte är av standard ATX och mATX-format och kommer utrustade med AMD:s senaste sydbrygga, eller som man valt döpa om den till FCH (Fusion Controller Hub). Den största nyheten här är att man i ett samarbete med Renesas Electronics integrerat nativt stöd för USB 3.0 vilket gör att samtliga moderkort för Llano kommer skeppas med stöd för 4 st USB 3.0-portar.

gigabyteA75-UD4H_2a_dh_fx57

Gigabyte GA-A75-UD4H

Både GA-A75-UD4H och GA-A75M-UD2H kommer med stöd för 1600MHz DDR3 i två kanaler och Ultra Durable III-designen med utvalda högkvalitativa komponenter. Vi ser även 5 st interna SATA 6 Gb/s och en kontakt för eSATA 6 Gb/s till fronten. Som tidigare nämnt kommer den nya styrkretsen med stöd för 4 st USB 3.0 där man valt att placera 2 st bak på moderkortet varav 2 st som går att koppla till fronten på chassit om det stödjer detta. En annan bonus för er som är sugna på Llano är att kylarfästet stödjer samma kylare som till tidigare AM2/AM2+/AM3 och kommande AM3+ vilket gör det möjligt att använda en äldre kylare utan att behöva köpa till ett nytt fäste eller rent utav behöva köpa nytt överhuvudtaget.

Gigabyte_GA_A75M_UD2Hd

Gigabyte_GA_A75M_UD2Ha Gigabyte_GA_A75M_UD2Hc 

Gigabyte_GA_A75M_UD2He Gigabyte_GA_A75M_UD2Hb

Gigabyte GA-A75M-UD2

Med USB 3.0 integrerat i sydbryggan så får tillverkarna en kostnad mindre att bry sig om vid tillverkning av moderkorten något som i slutändan kommer att dra ned priserna för slutkonsumenten, då det i dagsläget sägs att Renesas Electronics USB 3.0-krets med stöd för 2 st USB 3.0-portar ska ligga på 4 till 7 dollar beroende på i vilka kvantiteter man köper dem i.

Påtal om priset så har de flesta moderkort upp till idag med stöd för Llano sett väldigt spartanska ut och de billigare moderkortsdesignerna kan tyda på och bekräfta de priseruppgifter vi har idag om Llano.

Källor: Donanimhaber, GHz

Relaterade nyheter:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Swedish Berserk-Boris-Jacob HugossonViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ser jättefint ut. Blir en sådan till föräldrarnas nästa burk. Då måste man köpa en SATA 6.0 gbit/s hårddisk till detta moderkortet? Sen antar jag att de USB 3.0 portarna är bakåtkompatibla med USB 2.0 tillbehör?

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Swedish Berserk”]Ser jättefint ut. Blir en sådan till föräldrarnas nästa burk. Då måste man köpa en SATA 6.0 gbit/s hårddisk till detta moderkortet? Sen antar jag att de USB 3.0 portarna är bakåtkompatibla med USB 2.0 tillbehör?[/quote]

Det är både USB 2.0 och USB 3.0 på det där kortet så du behöver inte vara orolig 🙂

-Boris-
Medlem
-Boris-

Med hela nordbryggan i processorn och USB 3.0 i sydbryggan så ser det ut att kunna bli prisvärda kort. 🙂

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Viking1962″][quote name=”Swedish Berserk”]Ser jättefint ut. Blir en sådan till föräldrarnas nästa burk. Då måste man köpa en SATA 6.0 gbit/s hårddisk till detta moderkortet? Sen antar jag att de USB 3.0 portarna är bakåtkompatibla med USB 2.0 tillbehör?[/quote]

Det är både USB 2.0 och USB 3.0 på det där kortet så du behöver inte vara orolig :-)[/quote]
[quote name=”smartidiot89″]Man måste inte köpa en SATA 6 Gb/s hårddisk, en gammal hederliga 3 Gb/s fungerar minst lika bra då gränssnittet är bakåtkompatibelt precis som USB 3.0 som Viking1962 skriver.[/quote]

Tack för era svar! 🙂