Bland alla nyheter från Apple som avtäcktes under gårdagen finns företagets senaste iPad Pro som utöver ny hårdvara även tar ett markant steg framåt rent designmässigt.

För första gången på flera generationer får Apples iPad Pro en redig designrenovering. Utöver uppdaterad hårdvara har Apple nu även gett sin senaste surfplatta betydligt mindre skärmkanter, en mer kantig estetik och en generellt mindre storlek rent volymmässigt.

Den nya surfplattan kommer helt utan hem-knapp. Något som vägs upp av introduktionen av Face ID på surfplattan. Detta designspår gav sig Apple in på med lanseringen av iPhone X som även den saknade hemknappen men som ersatte dess funktion med gester och ansiktsigenkänning.

Nya iPad Pro kommer att finnas tillgänglig i två utföranden. Ena med en 11 tum stor skärm och det andra med en skärmstorlek på 12,9 tum. Båda skärmarna använder sig av så kallad Liquig Retina-teknik och kommer med en uppdateringsfrekvens på 120 hertz (Hz). Dessa nya skärmar ska enligt Apple även vara de ljusstarkaste som funnits på en iPad än så länge. Sett till upplösning kommer modellen på 11 tum med en upplösning på 2 388 x 1 668 pixlar. Den större 12,9 tum-skärmens upplösning ligger på 2 732 x 2 048 pixlar. Båda modellerna av den nya surfplattan är även endast 5,9 millimeter (mm) tjocka.

Sett till surfplattans innanmäte har Apple utrustat den nya modellen med en processorkrets i form av A12X Bionic. Kretsen är baserad på 7-nanometers tillverkningsteknik från TSMC och kommer utrustad med åtta processorkärnor. Fyra av dessa kärnor är menade att ta hand om krävande belastningar och resterande fyra är lågenergikärnor.

Grafikkretsen i A12X Bionic ska enligt Apple vara dubbelt så kraftfull som sin föregångare. Något som hävdas resultera i att nya iPad Pro hamnar i samma prestandaklass som Microsofts spelkonsol Xbox One S.

När det kommer till anslutningar har Apple, som tidigare rykten talat om, kastat ut Lightning-kontakterna som sedan ersatts med USB Typ-C. Dessa anslutningar används för att antingen ladda enheterna eller koppla in externa bildskärmar med en maximal upplösning på 5 120 x 2 880 pixlar till iPad Pro.

Vad gäller prislappar så kommer den 11 tum stora iPad Pro i sig basutförande med 64 gigabyte (GB) lagring kosta 9 695 kronor. Den större modellen med en 12,9 tum stor skärm börjar på 11 995 kronor med samma lagringskapacitet. Priserna sträcker sig sedan uppåt beroende på hur mycket lagring användare vill ha i sina surfplattor. Några av iPad Pros nya utföranden kommer att finnas tillgängliga från och med den 6 november. Medans vissa andra konfigurationer kommer att lanseras vid ett senare datum.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid