AMD har avslöjat lite om sina framtidsplaner vad gäller sin satsning på Fusion APU-konceptet. Processortillverkaren presenterade igår sin mobila Brazos plattform med APU-kretsarna Zacate och Ontario, under 2012 kan vi vänta oss uppföljarna som med namnen Krishna och Wichita ska öka antalet Bobcat-kärnor till 4 stycken med hjälp av ny tillverkningsteknik.

AMD:s nya mobila kretsar kommer att tillverkas i 28nm, vilket kan jämföras med den 40-nanometerteknik som används i Zacate och Ontario. Den effektivare tillverkningstekniken gör det möjligt för AMD att trycka in flera processorkärnor i arkitekturen och mellan 1-4 kärnor väntas bli standard för nästa generations mobila Fusion APU-kretsar. 

Den integrerade grafikdelen kommer givetvis med stöd för DirectX 11, men om och vilka övriga förbättringar vi får se är ännu oklart. Exakt när under nästa år processorerna dyker upp är oklart, men troligtvis blir det i början av året.

Annons

Noterbart är att man med Krishna och Wichita ser ut att satsa mer på den växande tabletmarknaden, något man redan börjat prata om i sin marknadsföring.

28nm

Läs mer om AMD:s Bobcat-arkitektur i vår teknikartikel.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Kommer bli hur bra som helst detta! 🙂 Prestanda/Watt kommer vara oslagbart i dessa. Ser fram emot hur Fusion kommer att utvecklas!