Threadripper 2990WX slår ytterligare prestandarekord när överklockare pressar den 32-kärniga processorn till närmare 6 GHz med flytande kväve.

Med AMD:s nya monsterprocessor Ryzen Threadripper 2990WX ute i det vilda har även flitiga överklockare satt tänderna i de nya 32-kärniga processorerna och resultaten är imponerande. Den indonesiske överklockaren Ivan Cupa har med hjälp av flytande kväve pressat AMD:s processor till närmare 6 gigahertz med alla 32 kärnor aktiva. Medan den slutgiltiga klockfrekvensen på exakt 5 955,4 megahertz endast var stabil nog för en skärmdump i Windows är det den i särklass snabbaste 32-kärniga processorn vi skådat.

En annan överklockare vid namn Sampson har nått nya prestandarekord genom att fokusera på en stabil arbetsfrekvens även detta med flytande kväve. Sampson nådde 5,367 gigahertz i stabil processorfrekvens genom Cinebench R15. En frekvens som gjorde det möjligt för överklockaren att plocka ut hela 8 532 poäng  i det flertrådade testet. En pulvrisering av de 7 334 poäng som Intel skröt med när man kompressorkylde sin 28-kärniga prototyp-CPU på Computex i juni.

Flera världsrekord slagna av 32-kärniga 2990WX

Även wPrime 1024m rekordet har krossats med ett resultat på 18 sekunder och 420 ms där överklockaren Benchbro’s pressade sin 2990WX CPU till 5 300 megahertz med flytande kväve. Den tyske överklockaren passade även på att knipa ett nytt rekord resultat i GPUPI v3.3 ffor CPU med 40 sekunder och 706 millisekunder då med sin 2990WX klockad till 5 350 megahertz.

Vill du läsa mer om överklockningsvärldsrekorden kan du hitta dessa på Hwbot.org.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulJBNils K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nils K
Gäst
Nils K

”krossats med ett resultat på 18 sekunder och 420 ms”
Ok men va va tidigare resultat?

JB
Medlem
JB

Hej å hå så fort det kan gå, hinner (önskar*) inte alls haka på;) Det är för mycket hipp som happ med dessa tester utförda av glada amatörer. Någon, gärna ett standardiseringsorgan, borde ta fram instruktioner (ett verktyg, möjligen exekverat under en enkel unixkärna) för hur detta skall gå till. Som det utförs nu i ALLA tester jag har kännedom om, så är det alldeles för många faktorer som spelar in och påverkar resultatet i endera riktning. Utan att ha funderat nämnvärt mycket på saken, så ställer jag mig frågande till exempelvis, vad var den totala belastningen – alltså totalt… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Håller med till 100%.

Sedan vill jag dessutom så är ”rekord” gjorda med flytande kväve eller annan extrem kylning som inte kan driva en dator 24/7 totalt ointressanta. Rena gimmickar för företagen att få gratis annonser som som denna.

Rekord gjorda på sådant som faktiskt går att köpa i affären skulle vara intressant även om de var rent syntetiska.