UL Benchmarks och deras svit 3DMark lanserar nu processortestet CPU Profile som ska låta användare pressa sin processor till det yttersta och jämföra denna med andra likadana enheter.

Testsviten 3DMark är förmodligen mest känd för sina mer grafikkortsfokuserade testprogram som Fire Strike, Time Spy och Port Royal. Tester som har blivit något av en måttstock när det kommer till att se exakt vad ett grafikkort klarar av under väldigt hög belastning.

Nu har det dock blivit dags för testsviten att expandera. Denna gång handlar det om ett nytt testprogram vid namnat CPU Profile som ska pressa processorer till sin bristningsgräns. Inuti programmet finnas det sex olika tester ämnade för att belasta olika antal trådar hos processorerna. Vi ser tester för en, två, fyra och åtta kärnor som de flesta av dagens processorer bör ha möjlighet att genomgå. CPU Profile kommer även med två tester för högre antal trådar, nämligen 16 trådar och till sist ett test som pressar en processors samtliga trådar.

Inte helt olikt plattformens andra tester visar CPU Profile sedan en rad olika mätetal. Dessa kommer i form av enheternas temperatur under testomgången och även på vilken nivå klockfrekvenserna låg. Till sist får användare även en slutpoäng för sin processor i det valda testet som sedan kan jämföras med andra användares resultat i 3DMarks databas.

Det nya processortestet är ett gratis tillägg för användare av 3DMark Advanced Edition och Professional Edition. Den som vill testa sin processor men inte har införskaffat 3DMark ännu kan passa på nu under Steams sommarrea där hela svitens prislapp har reducerats med 85 procent och nu ligger på 3,74 euro fram till den 8 juli.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid