Testsviten 3DMark är omåttligt populärt för att testa datorers prestanda. I den senaste uppdateringen börjar testsviten gå från att erbjuda endast syntetiska prestandasiffror och kan nu ge uppskattad spelprestanda i olika speltitlar.

Trots att syntetiska testsviter som 3DMark med Fire Strike, Time Spy och dylikt används friskt när det kommer till att testa komponenter ger de inte hela bilden. Syntetiska tester och faktiska speltitlar belastar komponenter till olika grad. Således kan det vara knepigt att avgöra om ditt testresultat i till exempel Time Spy översätts till faktiskt duglig spelprestanda.

Detta är något UL Benchmarks nu har förstått och har uppdaterat sin 3DMark-svit. Tidigare var det helt enkelt resultat som grafikpoäng, processorpoäng och en generellt poäng som visades efter testrundor. I och med att den senaste uppdateringen börjat rullas ut kan testsviten även ge användare en uppskattad spelprestanda i en rad olika populära titlar.

Annons

Ovanstående bild visar den nya resultatskärmen för 3DMark. Här kan användare på vänsterspalten se hur sin dator ställer sig mot andra system med samma processorer och grafikkort. Är den gröna delen av diagrammet (din dator) någorlunda identisk med delen som visar snittvärdet för samma hårdvaruuppsättning är allt som det ska. Visar det att ditt system ligger märkbart under medel kan det innebära problem med hårdvara eller mjukvara i din dator.

Precis under poängen för grafikkort och processor ser vi ”Estimated game performance”. Här kan användare välja bland en uppsättning olika speltitlar, till exempel Battlefield V och få fram en siffra som visar vad 3DMark uppskattar bli din generella FPS i spelet.

Till en början kommer denna funktion innehålla fem olika speltitlar. Apex Legends, Battlefield V, Fortnite, GTA V samt Red Dead Redemption 2. Programmet kan uppskatta din dators generella system i dessa titlar i antingen 1 080p Ultra eller 1 440p Ultra.

Annons

UL Benchmarks har även publicerat en bild som visar 3DMarks träffsäkerhet. Företaget säger att men har testat hundratals system för återförsäljare och ovanstående bild visar hur träffsäker 3DMarks senaste funktion är jämfört med de faktiska resultaten.

För att använda den nya funktionen måste användare ha 3DMark Advanced Edition eller Professional Edition. Just nu finns Advanced Edition tillgängligt med 85 procent borttaget från dess faktiska prislapp. Fram till den första december går testsviten att få för cirka 50 kronor via Steam eller UL Benchmarks hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid