UL Benchmarks syntetiska testsvit 3DMark har nu fått ett dedikerat test för AMD:s bilduppskalningsteknik FidelityFX Super Resolution 2.

UL Benchmarks testsvit 3DMark har sedan tidigare ett dedikerat test som låter användare se vad Nvidias teknik DLSS 3 har att erbjuda. Nu har utvecklaren implementerat ett test för AMD:s FidelityFX Super Resolution 2 (FSR 2) där användare kan ta en närmare titt på vad AMD:s uppskalningsteknik har att erbjuda.

I 3DMarks nya test kan användare jämföra FidelityFX Super Resolution 2 med kantutjämningstekniken Temporal Anti-Aliasing (TAA) för att hitta sin föredragna blandning mellan prestanda och bildkvalitet. Detta kan till exempel göras via ett verktyg som låter användare inspektera individuella bildrutor renderade med de två teknikerna sida vid sida.

Kort och gott renderar testet en scen från 3DMarks Speed Way två gånger. En gång med TAA för att få fram en baslinje. Den andra gången används FSR 2 och den förvalda kvalitetsnivån användare vill testa. Sedan kan då dessa jämföras med varandra för att ge användare en uppfattning om vilken teknik man föredrar.

Annons

Varken UL Benchmarks eller AMD har sagt något om ifall funktionaliteten kommer uppgraderas för att inkludera stöd för FSR 3 när den tekniken sjösätts. Dock är det fortfarande inte riktigt helt klart när AMD kommer vara redo att lansera sin direkta utmanare till Nvidias DLSS 3.

3DMarks FSR-test blir tillgängligt utan extra kostnad för de som köpt 3DMark efter 12 oktober 2022. De som köpt testsviten innan dess behöver köpa till Speed Way-uppgraderingen för att få tillgång till FSR-funktionen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid