Nästa utökning till UL Benchmarks testsvit 3DMark går under namnet ”Port Royal” och fokuserar på att testa datorers förmåga att nyttja raytracing i realtid. Nu har både lanseringsdatum samt prislapp för expansionen bekräftats.

Raytracing i realtid är den senaste tekniken som får grafikkort att gå på knäna. Tekniken har varit en dröm för många under flera årtionden och under 2018 har den drömmen börjat bli mer och mer verklighet.

I dagsläget finns tekniken endast hos Nvidias senaste grafikarkitektur Turing tillsammans med det senaste gränssnittet från Microsoft kallat DirectX Raytracing (DXR). Detta tillsammans med det faktum att det just nu inte finns några speltitlar förutom Battlefield 5 från EA och Dice med stöd för tekniken gör implementeringen av den någorlunda trögstartad.

Trots detta är raytracing i realtid en av de stora snackisarna under 2018 och kan komma att förbli det under den kommande tiden. För detta har UL Benchmarks nu utvecklat en ny del till sin testsvit 3DMark som ska pressa datorsystems förmåga att rendera grafik prydd med raytracing i realtid.

Den nya delen av 3DMark går under namnet Port Royal och har utvecklats i samband med både Nvidia och AMD. Testet ska vara kompatibelt med samtliga grafikkort med stöd för DirectX 12 samt DXR. Något som i dagsläget är, som tidigare nämnt, en handfull grafikkortsmodeller från Nvidia.

Den nya utbyggnaden av 3DMark lanseras officiellt den 8 januari 2019 och prislappen kommer att landa på cirka 30 kronor för den som redan äger 3DMark. Port Royal kommer även att inkluderas i 3DMark ”Advanced Edition” som finns att införskaffa för omkring 300 kronor från Steam eller UL Benchmarks onlinebutik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid