Testsviten 3DMark kommer att expandera under året med 3DMark Speed Way. Ett test dedikerat till gränssnittet DirectX 12 Ultimate med alla de olika tekniker det erbjuder.

Hittills har vi sett UL Benchmarks använda några tekniker som ingår i DirectX 12 Ultimate i tidigare tester i deras 3DMark-svit. Bland annat Port Royal som lanserades ungefär samtidigt som Nvidias Turing-arkitektur och fokuserar på raytracing. Nu har företaget bekräftat att ett test dedikerat till det nya gränssnittet är på väg.

Testet kommer gå under namnet Speed Way och har tagits fram genom ett samarbete med Lenovo. Testet kommer att nyttja tekniker som raytracing i realtid och global illumination för ljussättning och skuggor. Det använder sig även av mesh shaders, variable-rate shading och sampler feedback för att försöka optimera prestanda utan att tumma på bildkvalitén.

Annons

UL Benchmarks har dessvärre inte bekräftat exakt när det nya testet kommer att bli tillgängligt. Lanseringsfönstret är just nu endast ”senare under 2022”. Det har inte heller bekräftats om 3DMark Speed Way blir gratis att använda genom 3DMark eller om det blir ett tillägg man måste lägga ut en slant för. Ofta har UL Benchmarks lanserat nya tester som blivit tillgängliga gratis för de som använder 3DMarks ”Advanced” eller ”Professional”-upplagor. Huruvida den trenden kommer att hålla i sig med Speed Way återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid