UL Benchmarks fortsätter bygga ut sin testsvit 3DMark och det senaste tillskottet kommer i form av ett test som använder riktiga spelbelastningar för att se hur väl SSD-enheter presterar i gaming.

UL Benchmarks har nu introducerat 3DMark Storage Benchmark som inte helt förvånansvärt är ett test menat att testa prestandan hos lagringsenheter. Enligt UL Benchmarks har testet tagits fram för att ersätta äldre artificiella, syntetiska prestandatester som togs fram när mekaniska hårddiskar var det vanligaste.

Testet använder sig av faktiska spelbelastningar för att simulera hur lång tid det tar att starta ett spel till dess att man är framme vid huvudmenyn. Andra simulerade aspekter av testet inkluderar bland annat att kopiera mappen för CS:GO från en extern till en intern lagringsenhet. Även hur lång tid det skulle ta för The Outer Worlds att installeras från Epic Game Store.

Det nya verktyget ska låta spelare se hur mycket en specifik SSD-enhet i ens system kommer att påverka spelupplevelsen.

Enligt UL Benchmarks ska det nya verktyget vara kompatibelt med både interna och externa lagringsenheter. I sedvanligt 3DMark-anda presenteras slutresultaten för den testade enheter som en 3DMark-poäng där en högre siffra betyder bättre prestanda.

Det nya SSD-testet finns tillgängligt genom UL Benchmarks hemsida eller via Steam. Tillägget kostar cirka 30 kronor men den som använder sig av 3DMark Professional Edition får tillgång till testet utan extra kostnad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid