Sedan sin debut 2010 med det första spelet i Metro-serien så har 4A Games siktat på att göra sina spel så pass krävande att de sätter en ny standard för speltester, något som inte kommer att ändra med kommande Metro: Exodus.

Både Metro: 2033 samt uppföljaren Metro: Last Light har frekvent setts i speltester där man vill lägga en ordentlig belastning på datorkomponenter för att utvärdera hur kapabla de är när det gäller gaming. Även ”Redux”-versionerna av de två första spelen lyckades med samma sak: Imponerande detaljrikedom som kräver redig hårdvara inuti datorerna.

4A Games, studion bakom bakom spelserien siktar på att göra samma sak med kommande Metro: Exodus och studions chef Jon Bloch nämner i en intervju med Gameinformer hur utvecklarna hoppas kunna göra det kommande spelet så pass imponerande i grafikväg att man ytterligare en gång mer eller mindre sätter ribban för speltester.

”Hopefully we’re able to keep the Metro games as a standard for everyone’s benchmarking needs, We love blowing up video cards.”

Till skillnad från tidigare spel i serien så kommer Exodus att ha en mer öppen spelvärld, och det är utöver högre detaljrikedom bland annat dynamiskt väder och förbättrade animationer som står på schemat. Spelstudion använder sig av sin egen spelmotor kallad ”4A Engine” som användes både för Metro: 2033 och Last Light. Den senaste installationen i serien lanserades år 2013, så att Exodus som planeras att släppas någon gång under 2018 kommer med ett par uppgraderingar till spelmotorn är inte direkt överraskande, men roligt att se.

4A Games siktar även på att utnyttja den hårdvara som finns i dagens spelkonsoler så gott det går, när Metro: Exodus lanseras till Xbox One X så siktar studion på att spelet ska spelas i 4K-upplösning samt med HDR på TV-apparater som har stöd för detta. Även den extra prestandan hos Playstation 4 Pro kommer att användas, dock har studion inte gått in på några detaljer om exakt hur detta ska göras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid